Kick-off rijdende banenmarkt met GVB-directeur Claudia Zuiderwijk en wethouder Melanie van der Horst
Leesduur 2 minuten

GVB introduceert de rijdende banenmarkt

Gisteren vond de kick-off van de Wervingstram van GVB plaats. Wethouder Vervoer Melanie van der Horst stapte samen met GVB-directeur Claudia Zuiderwijk op lijn 14 om flyers aan reizigers uit delen om de rijdende banenmarkt onder de aandacht te brengen. GVB zoekt voor dit jaar alleen al honderden nieuwe collega’s. Interesse om op 29 april mee te rijden? 

Meld je nu aan

Banenmarkt rijdt door Amsterdam

De Wervingstram rijdt op zaterdag 29 april door Amsterdam als rijdende banenmarkt. GVB-directeur Claudia Zuiderwijk: “We gaan letterlijk naar de mensen toe. Ze hoeven alleen maar in te stappen. Aan boord zijn verschillende ‘stands’ waar je informatie krijgt over de functie van buschauffeur, tram- of metrobestuurder, en schipper, maar natuurlijk ook over technische functies, zoals de functie van monteur en IT-functies. Net zoals op een echte banenmarkt.  In de Wervingstram willen we vooral laten zien hoeveel mogelijkheden er bij GVB zijn en wat voor belangrijke bijdrage je kan leveren aan het bereikbaar houden van Amsterdam.”   

Wethouder Van der Horst en Claudia Zuiderwijk delen flyers uit om de rijdende banenmarkt te promoten

Wethouder Van der Horst en Claudia Zuiderwijk delen flyers uit om de rijdende banenmarkt te promoten

Goed ov in alle stadsdelen belangrijk

Wethouder Melanie van der Horst ondersteunt deze actie van harte: “We willen meer openbaar vervoer in de stad, maar dat betekent natuurlijk ook dat we meer trambestuurders en buschauffeurs nodig hebben. GVB is dus hard op zoek naar mensen die willen helpen om iedereen van A naar B te brengen. Daarom rijd ik mee met de wervingstram om GVB te steunen bij deze enorme uitdaging en mensen enthousiast te maken. Want alleen met goed ov kunnen we onze stad bereikbaar houden!” 

 

© GVB june 2024