Onze unieke regenboogtram was een echte eyecatcher tijdens Amsterdam Pride 2017
Leesduur Minder dan een minuut

GVB lanceert ontwerpwedstrijd voor een ‘PridePont’

In de aanloop naar het jaarlijkse Pride Amsterdam organiseren wij in samenwerking met Boomerang Agency een ontwerpwedstrijd voor creatief Amsterdam en omstreken. We vragen onze reizigers een ontwerp te schetsen van de ‘Pridepont’. Het winnende design vaart vanaf het begin van de Pride een maand lang over ’t IJ.

Diversiteit

“GVB verbindt Amsterdam en omarmt zijn diversiteit. Het is een waarde die onmisbaar en onlosmakelijk verbonden is met de stad”, aldus Alexandra van Huffelen, algemeen directeur GVB. Om dit uit te dragen reden we in 2017 tijdens Pride Amsterdam met een speciale #GayVB regenboogtram door de stad. Dit jaar kiest dan een kleurrijke pont het ruime sop.

Uniek ontwerp

Creatievelingen kunnen vanaf 15 juni terecht op deze site van Boomerang om hun hart te laten spreken en een eigen, uniek ontwerp voor de ‘Pridepont’ in te sturen. Hier zijn ook de voorwaarden en overige informatie over de wedstrijd te vinden. Inzenden was mogelijk tot en met 2 juli, daarna kiest een kundige jury uit alle inzendingen de winnaar. De juryleden worden later deze maand bekendgemaakt. De winnende creatie wordt op 26 juli onthuld en is daarna varend te bewonderen op ‘t IJ.

© GVB may 2024