OV-Klantenbarometer 2021 – onze reizigers waarderen ons met een 8
Leesduur 2 minuten

GVB past dienstregeling aan voor tram en bus

De meeste locaties in Nederland zijn vanaf woensdag 26 januari onder voorwaarden weer open. Door de versoepelingen verwachten wij dat er meer reizigers gebruik gaan maken van onze bussen, trams, metro’s en veerponten. Daarom roepen wij, andere vervoerbedrijven en het kabinet reizigers wel op om extra aandacht te hebben voor de mondkapjesplicht in het ov en op rustige tijden te reizen. 

Aangepaste dienstregeling

We doen er alles aan om volgens de standaard dienstregeling te rijden, maar vanwege zieke collega’s of collega’s die in quarantaine zittenis het mogelijk dat er soms aanpassingen nodig zijn in onze dienstregeling. Sinds gisteren rijdt een aantal buslijnen minder vaak en vanaf aanstaande zaterdag 29 januari geldt dit ook voor enkele tramlijnen. Voor nu kunnen reizigers opmerken dat er minder conducteurs op onze trams werkzaam zijn vanwege veel uitval onder deze groep medewerkers. Wij blijven zo goed als mogelijk klaarstaan voor onze reizigers en vragen om je begrip voor deze situatie. 

Goed voorbereid op pad

Wbekijken van dag tot dag of we per lijn de dienstregeling moeten aanpassenOp gvb.nl houden we onze reizigers op de hoogte van de aangepaste lijnen. Ga voorbereid op pad en bekijk voor vertrek de GVB-app of planner. Hier kun je niet alleen snel je reis plannen, maar ook van tevoren de verwachte drukte in onze voertuigen checken. 

Geef elkaar de ruimte en gun elkaar een prettige reis. Draag op de halte, in het station, in het voertuig en op de pont altijd je mondkapje op de juiste manier en houd waar het kan 1,5 meter afstand. Probeer zoveel mogelijk drukte te vermijden. 

Kijk voor actuele informatie op gvb.nl. 

© GVB may 2024