Leesduur 2 minuten

Nieuwjaarsnacht 2019: GVB rijdt met metro 52 en 54

Ook komende nieuwjaarsnacht zet GVB extra openbaar vervoer in voor reizigers die na het vieren van de jaarwisseling met het OV naar huis of naar hun hotel willen. Naast de extra inzet van GVB nachtbussen, en natuurlijk de veren, rijden ook de metro’s 52 (Noord/Zuidlijn) en 54.

Elk kwartier

Op nieuwjaarsnacht – dinsdag 1 januari 2019 – rijden de metro’s 52 en 54 vanaf 01:30 uur elk kwartier en vanaf 03:30 uur elk halfuur. Vanaf 07:00 uur rijden ze de normale (zondags)dienstregeling van die dag. GVB is in 2018 gestart met extra inzet van metro 54 na de jaarwisseling om Amsterdammers en bezoekers van de stad meer mogelijkheden te geven om op een snelle, veilige en comfortabele manier naar huis te kunnen. Komende nieuwjaarsnacht komt hier dus metro 52 bij. Dit zorgt ook voor minder drukte bij de nachtbussen op IJzijde van het Centraal Station. Het nachtbusnet blijft hetzelfde, op de lijnen 293 en 291 na. Deze blijven in Noord en rijden niet naar Centraal Station. Lijn 284 rijdt in Buitenveldert extra langs station Zuid.

Stations

Metro 54 doet veel stations aan waar feestvierders te verwachten zijn. Deze lijn stopt bij deze stations: Centraal Station, Nieuwmarkt, Waterlooplein, Weesperplein, Wibautstraat, Amstelstation, Spaklerweg, Van der Madeweg, Duivendrecht, Strandvliet, Bijlmer ArenA, Bullewijk, Holendrecht, Reigersbos, Gein. Ook met metro 52 verwachten we veel reizigers snel op hun plek van bestemming te krijgen. Metro 52 doet de volgende stations aan: Noord, Noorderpark, Centraal Station, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp, Europaplein en Zuid.

Oud en nieuw

Op oudejaarsavond 31 december rijdt GVB met al het vervoer de laatste ritten rond 20:00 uur. Om 01:30 uur start het nachtnet en rijden de GVB bussen hun eerste ritten. Het Buiksloterwegveer achter het Centraal Station vaart met twee extra ponten, en we varen met een pont op de NDSM. De Noordzeekanaalveren varen regulier de hele nacht door. Voor de trams, bussen en metro’s (afgezien van deze extra metro-inzet en de nachtbussen) geldt dat deze op 1 januari 2019 een zondagsdienstregeling rijden. Binnenkort kun je op gvb.nl de dienstregelingen en routes tijdens de December-feestdagen vinden.

© GVB may 2024