Pictogrammen corona-maatregelen reizen in het ov
Leesduur 2 minuten

GVB staat klaar om meer reizigers te ontvangen vanaf 1 juli

Vanaf woensdag 1 juli vervalt in heel Nederland het advies om het OV alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen. Iedereen mag mee, ongeacht wat het reisdoel is. Het ov mag dus ook weer gebruikt worden voor een dagje uit. Met de gezamenlijk boodschap ‘welkom terug’ verwelkomen OV-bedrijven vanaf 1 juli de reizigers. Dit maakte OV-NL, de branchevereniging van openbaar vervoerders in Nederland, vandaag bekend. Het mondkapje blijft verplicht in het openbaar vervoer. En we blijven reizigers oproepen om zoveel mogelijk verspreid over de dag te reizen, en de drukke (spits)tijden te mijden.

Zit- en staanplaatsen

In onze GVB trams, bussen en metro’s zijn alle zitplaatsen weer beschikbaar. In de bussen en in onze 11G en 12G trams zijn dat voorlopig nog de zitplaatsen achter het lint bij de bestuurder. Ook kunnen de aangewezen staplaatsen per 1 juli gebruikt worden volgens de geldende norm. Achter de voorruit bij de bestuurder van onze trams en bussen, ligt nog steeds een groene of rode kaart zodat je als reiziger weet of je kunt instappen, of beter een rit later kunt nemen vanwege de drukte in het voertuig.

Fiets mee

In lijn 26 (IJburg) mag de fiets weer mee in de tram. In de metro mocht de fiets al mee volgens de bestaande richtlijnen.

Aanwijzingen

We zijn blij dat we iedereen weer mee mogen nemen. We hebben veel van onze vaste reizigers moeten missen. Blijf wel goed opletten bij drukte, en geef elkaar de ruimte. Volg de aanwijzingen op van GVB-medewerkers daar waar die gegeven worden. En zorg altijd voor een juist gebruik van je mondkapje (over de mond én neus). Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

  • Meer informatie over onze GVB-dienstregeling en dienstverlening vind je op: www.gvb.nl
  • Nieuws en updates blijven we plaatsen op: over.gvb.nl
  • Bekijk hier het landelijke OV-protocol ‘Verantwoord blijven reizen in het openbaar vervoer’, versie 1 juli 2020

© GVB june 2024