GVB versterkt basisdienstregeling
Leesduur 2 minuten

GVB versterkt basisdienstregeling vanaf 29 april

Afgelopen dinsdag maakte het kabinet bekend dat de coronamaatregelen zijn verlengd tot en met 19 mei. Dit betekent dat de dringende oproep om het ov alleen te gebruiken als dit écht noodzakelijk is, van kracht blijft. Wij blijven dit benadrukken, zodat de mensen die in de vitale beroepen werken, zoals zorgmedewerkers, vakkenvullers, mantelzorgers, en bijvoorbeeld mensen uit de logistiek of transport, veilig naar hun werk kunnen reizen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is in het ov voor deze reizigersgroep. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het houden van de 1,5 meter afstand. Vind je het te druk en kun je een rit later nemen, doe dit dan vooral.

Makkelijker om 1,5 meter afstand te houden

Vanwege een lichte toename van het aantal ov-gebruikers afgelopen week, gaan we vanaf woensdag 29 april stapsgewijs de huidige basisdienstregeling versterken. Zo wordt het ook gemakkelijker om 1,5 meter afstand te houden in onze voertuigen.

Dienstregeling gefaseerd uitbreiden

De basisdienstregeling wordt gefaseerd uitgebreid op 29 april, 4 mei en 11 mei. Kijk op www.gvb.nl welke lijnen vaker gaan rijden. Tijdens Koningsdag, op maandag 27 april, zijn er geen omleidingen omdat alle festiviteiten en activiteiten in verband met corona zijn afgelast. Tijdens Dodenherdenking op maandag 4 mei, rijden we wel om. Hier vind je welke voertuigen omrijden.

Over het Corona-virus

Alle openbaar vervoerders, dus ook GVB, worden door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. De OV-bedrijven trekken hierbij samen op met de branchevereniging OV- NL. Als het gaat om maatregelen volgen wij de lijn van de overheid en het RIVM.

© GVB june 2024