Is dit binnenkort jouw plek? GVB lanceert nieuwe wervingscampagne 'Conducteur voor een dag'
Leesduur 2 minuten

GVB werft ‘Conducteur voor een dag’

Heb jij altijd al willen weten hoe het is om op de tram te werken? Grijp dan nu je kans en meld je aan voor ‘conducteur voor een dag.’ Wie weet ben jij één van de 100 geïnteresseerden die binnenkort met ons meerijdt!

Regelmatig verzoeken

GVB lanceert vandaag een wervingscampagne voor nieuwe tramconducteurs. Leonie Boekel, unitmanager van tramlijn 1 en 17: “We krijgen regelmatig verzoeken van reizigers en ov-fans of ze niet een keer een dag op de stoel van de conducteur mogen zitten. Of ze overwegen een overstap, maar vragen zich af of het conducteursvak wat voor hen zou zijn. En laten wij nu net veel nieuwe collega conducteurs zoeken!”

Nieuwe manier van werven

De stadsvervoerder ziet nog meer pluspunten in deze nieuwe manier van werven. Leonie: “In plaats van te vertellen hoe leuk het is, bieden we mensen de unieke kans om het in de praktijk zelf te ervaren. Is iemand na de rit nog steeds enthousiast, dan weet iemand nog beter waarom hij of zij bij GVB wilt werken. En wij weten dan ook al een beetje of iemand bij ons past. Win-win dus. En als iemand niet verder solliciteert, heeft hij of zij een unieke ervaring opgedaan. En vertelt diegene hopelijk aan anderen hoe leuk het was!”

Echt aan de slag als conducteur

De conducteur voor een dag moet wel echt aan de slag. Leonie: “Op de dag zelf maken ze met een praktijkbegeleider de rit van het begin- tot het eindpunt. Ze nemen echt plaats achter de servicebalie en gaan kaartjes verkopen, omroepen en vragen van reizigers beantwoorden. Wie zich grondig wil voorbereiden kan thuis via e-learning al zijn stratenkennis testen en leren hoe de verkoop aan boord van de tram gaat.”

Eind januari eerste conducteursritten

Kandidaten kunnen zich van 15 tot 22 januari aanmelden via deze link. Na de aanmelding horen kandidaten binnen drie werkdagen of ze geselecteerd zijn. Leonie: “Om te benadrukken dat het een serieuze zoektocht is, hebben we een aantal selectiecriteria toegevoegd op de aanmeldpagina. Op basis hiervan nodigen we mensen uit. We hopen op veel enthousiaste en gevarieerde aanmeldingen.”

Vanaf 29 januari vinden de eerste conducteursritten plaats.

© GVB june 2024