De draagbare lezer is een extra service instrument
Leesduur 2 minuten

GVB zet mobiele ov-chipkaartlezer in

GVB doet een proef met een ov-chipkaartlezer bij serviceteam medewerkers en conducteurs op de tram. De draagbare lezer is een extra service instrument die de medewerkers tijdens de proef gebruiken om reizigers te voorzien van informatie. GVB is de eerste vervoerder die deze mobiele OV-chipkaartlezer inzet.

Zeer positief

Voorheen kon de reiziger tijdens zijn reis op de display alleen zien of er in- of uitgecheckt was. Bij een foutmelding kon ook niet worden gezien wat het probleem was. De ov-chipkaartlezer die de medewerkers in de proef gebruiken kan tot tien transacties terug gegevens ophalen op locatie, tijd en kosten niveau.

De proef loopt nog maar de eerste bevindingen zijn zeer positief. Reizigers en medewerkers waarderen het gemak en de extra service. GVB heeft de intentie om de ov-chipkaartlezer uiteindelijk breder in te zetten op haar voertuigen.

De proef met de ov-chipkaartlezer is onderdeel van een programma dat zich op het verder ontwikkelen van gastheerschap binnen GVB.

GVB heeft de ambitie om de beste stadsvervoerder van Nederland te worden. Daarvoor is het belangrijk dat de reiziger zich optimaal geïnformeerd, comfortabel en gewaardeerd voelt. Om dat te realiseren investeert GVB in de ontwikkeling en uitrusting van haar medewerkers zodat zij de reiziger nog beter van dienst kunnen zijn.

© GVB may 2024