Geen cash meer in tram 26
Leesduur 2 minuten

Lijn 26 eerste Amsterdamse tramlijn zonder cash

Vanaf 8 december kan er niet meer met contant geld betaald worden aan boord van tram 26. Reizigers van en naar IJburg kunnen vanaf dat moment inchecken met hun OV chipkaart, gebruik maken van pin aan boord van de voertuigen of vooraf (met pin of contant) hun kaartje kopen bij een van de vele verkooppunten. Hiermee is een volgende stap gezet in de ontwikkeling naar een cashloos OV in Amsterdam.

Ideaal voor test

In juli introduceerde GVB pinnen aan boord van tram 26. Deze lijn is vanwege zijn ‘stand-alone’ status, en de aanwezigheid van een tunnel op het traject, ideaal om het pinsysteem aan boord te testen. Projecteider Ruud Vermeulen: “De proef is geslaagd. Reizigers en bestuurders zijn gelukkig met de mogelijkheid om met pin te kunnen betalen. De volgende stap is nu om per 8 december het contant geld geheel van de lijn te halen. Daarmee wordt lijn 26 de eerste tramlijn zonder cash in Amsterdam.”

Cashloos OV

GVB werkt sinds vorig jaar, samen met de andere vervoerders in de regio, hard aan het invoeren van een cashloos openbaar vervoer in de hoofdstad. Bussen bij GVB zijn al sinds maart 2017 cashloos en de meeste trams zijn inmiddels voorzien van pinapparatuur. Naar verwachting zal in het eerste kwartaal van 2018 contant geld volledig uit het Amsterdamse OV stadsvervoer zijn verdwenen.

© GVB may 2024