Mark Lohmeijer, directeur techniek en operatie GVB
Leesduur 2 minuten

Eerste dag nieuw OV-netwerk goed van start

De start van het nieuwe OV-netwerk in Amsterdam is tot nu volgens planning verlopen. Na het openingsfeest gisteren, rijdt de Noord/Zuidlijn vanaf vandaag volgens de nieuwe dienstregeling. Samen met de nieuwe metrolijn, zijn ook de routes van veel bus- en tramlijnen veranderd.

Flink wat reizigers

De allereerste metrorit van M52 van Noord naar Zuid om half 8 ’s ochtends kon direct rekenen op flink wat reizigers. In de loop van de dag stroomden de metro’s vol met reizigers en was het zelfs behoorlijk druk. De paar honderd GVB-serviceteammedewerkers zagen zowel boven- als ondergronds veel enthousiaste reizigers, ook veel van buiten de stad. Veel mensen zijn op de hoogte dat het OV-netwerk gewijzigd is, maar moeten nog ontdekken wat die veranderingen voor hen persoonlijk betekent. Onze Klantenservice was vandaag extra bemand en goed in staat om reizigersvragen snel en adequaat te beantwoorden.

Onze Kantenservice en serviceteammedewerkers staan paraat om reizigers op weg te helpen in het nieuwe ov-netwerk

Mark Lohmeijer, directeur techniek en operatie bij GVB

Grondige voorbereiding nieuw OV-netwerk

Directeur Operatie en Techniek, Mark Lohmeijer: “Het is fijn om te zien dat onze grondige voorbereiding goed uitpakt, want alle medewerkers binnen GVB vonden het ontzettend spannend en velen hebben vannacht nog tot in de vroege uurtjes gewerkt om vandaag goed van start te kunnen gaan. We hopen dat het morgen, tijdens de eerste echte ochtendspits met veel woon-werkverkeer, net zo verloopt. Ook dan staan onze Klantenservice en collega’s op straat paraat om reizigers op weg te helpen in het nieuwe OV-netwerk.”

© GVB april 2024