Foto: Gé Dubbelman
Leesduur 2 minuten

Oefenen met testen op de Noord/Zuidlijn

Met duizend mensen door de Noord/Zuidlijn rijden volgens een strak plan, kan alleen als dit grondig is voorbereid. Daarbij willen we niets aan het toeval overlaten, dus vroegen we de leden van TestNet om met ons mee te testen.

De TestNetters zijn professionele testers die regelmatig meedoen aan tests, vaak in de IT-wereld, maar dus nu ook op de Noord/Zuidlijn. Ze doorliepen een scenario waarbij ze aan de hand van opdrachten over de Noord/Zuidlijn reisden.

Foto: Gé Dubbelman

Speciale oefendag op de Noord/Zuidlijn

Het draaide deze dag om het oefenen van het testen zelf. De professionele testers deden wat testreizigers straks ook doen. Zo konden we kijken of we zaken als de ontvangst, inscannen van tickets, bebording, de lunchpakketjes, koffie en thee en begeleiding goed geregeld hebben. Het hielp ons ook te kijken hoe lang verschillende onderdelen van het testen nou duren.

Foto: Gé Dubbelman

Verbeterpunten gevonden

Zo kwamen we erachter dat bepaalde borden nog slimmer neergezet kunnen worden. Ook de akoestiek in de grote hal van Centraal Station – de Kathedraal – bleek prachtig. Maar niet handig om een hele grote groep in toe te spreken zonder versterking. Nu met dertig man was het al moeilijk, straks met duizend dus zeker. Andere zaken liepen juist heel soepel, zoals het inscannen van de tickets, het doorlopen van het testscenario en de catering.

Foto: Gé Dubbelman

Unieke ervaring op de Noord/Zuidlijn

De TestNetters waren over het algemeen positief, een van hen stelt: “Het is een unieke ervaring en ik ben blij dat ik mee mag doen. We zijn door de organisatie goed opgevangen en iedereen is erg vriendelijk en behulpzaam.”

Foto: Gé Dubbelman

© GVB june 2024