Martin de Lange bij tramremise Havenstraat
Leesduur 3 minuten

Passen en meten bij vernieuwing trambaan Van Limburg Stirumstraat

Vijf weken heeft Projectleider Martin de Lange met zijn team nodig om de trambaan in de Van Limburg Stirumstraat te vernieuwen. De trambaan in deze straat ligt er al ruim 15 jaar in en is daarom echt toe aan vervanging. Vanaf zondagmiddag 16 juni worden de hekken geplaatst en omleidingen ingesteld. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 19 juli.

Een gecombineerde baan

In de Van Limburg Stirumstraat hebben we te maken met een gecombineerde baan. Trams en auto’s delen hetzelfde stukje weg. Direct hiernaast ligt een smal fietspad dat we ook opnieuw asfalteren. Martin: “Het is een hele smalle straat en dat betekent dat het werkgebied voor de vervanging van de trambaan beperkt is. We staan tijdens ons werk bijna in de huiskamer van de bewoners, maar ondanks dat proberen we de buurt leefbaar te houden.”

Passen en meten

Voor auto- en vrachtverkeer wordt de Van Limburg van Stirumstraat tijdens het werk afgesloten. Voetgangers en fietsers kunnen het werk wel passeren, al wordt dat soms wel passen en meten. Martin: “We hebben er alles aan gedaan om de straat wel toegankelijk te houden voor fietsers en voetgangers, maar het blijft erg krap voor een volledig fiets- én voetpad. Op sommige delen van de straat hebben fietsers en voetgangers een gezamenlijke doorgang. Daarom vragen we fietsers om hier even af te stappen. Verkeersregelaars zullen hier op toezien.”

Bekijk de omleidingsroutes via gvb.nl/1161

Omleiding tram 5

Van 23 juni tot en met 13 juli rijden er geen trams door de Van Limburg Stirumstraat naar de Van Hallstraat. Tramlijn 5 wordt tijdens deze periode omgeleid via het Marnixplein en het Frederik Hendrikplantsoen (tijdelijke eindhalte). Martin: “Zonder tramverkeer en gemotoriseerd verkeer is het eenvoudiger om de trambaan vanaf de basis weer geheel opnieuw op te bouwen. Dit komt de eindkwaliteit ten goede en daarnaast creëert het ook een veiligere werkplek voor de trambaanwerkers. Ook zijn de werkzaamheden sneller klaar zonder (tram-)verkeer en dit betekent dus een kortere periode hinder voor de buurt en omwonenden.”

Bekijk de actuele informatie op gvb.nl/omleidingen

Meer informatie werk Van Limburg Stirumstraat

Vanaf dinsdag 18 juni kun je elke dinsdagochtend tussen 08:00 en 09:00 uur bij ons in de bouwkeet terecht met vragen en opmerkingen. Met vragen kun je ook terecht bij GVB Klantenservice 0900 – 8011. Voor overige vragen kan men contact opnemen met de klantenservice van GVB. Kijk ook voor meer informatie op gvb.nl/1161 en houd deze website in de gaten voor updates!

Tip: Wil je nog meer weten over de diverse werkzaamheden van onze afdeling Rail Services? GVB Rail Services doet mee aan de Dag van de Bouw 2019. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de railinfrastructuur en opent haar deuren op zaterdag 15 juni tussen 10.00 en 15.00 uur voor het publiek.

© GVB may 2024