Van links naar rechts: Rik Torn (VVD), Lenny Aalse-Vink (GVB), Ger Jager (PvdA), Rajah Siegrist (GVB), Abdel Mouzouri (GVB) en Jan Bert Vroege (D66)
Leesduur 2 minuten

Raadsleden lopen stage bij GVB

Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, trapten we vandaag het begin van het politieke jaar af met een ‘stage’ voor Amsterdamse raadsleden. De lokale VVD, PvdA en D66 waren de eerste partijen die een hele dag meeliepen om met eigen ogen te zien hoe het er achter de schermen bij GVB aan toe gaat.

Méér dan stadsvervoerder

GVB-directeur Alexandra van Huffelen: “Wij vinden het belangrijk om raadsleden te laten zien dat wij méér zijn dan de stadsvervoerder van Amsterdam. Wij zijn partner van de stad, denken mee, signaleren zaken, kaarten die aan en zoeken mee naar oplossingen.”

Service Team

De dag begon voor Ger Jager (PvdA), Jan Bert Vroege (D66) en Rik Torn (VVD) met het bijwonen van de briefing van het OV-zorgteam, het handhavingsteam dat zorgt voor de veiligheid van onze reizigers, eigen personeel in- en rondom de voertuigen en stations. Vervolgens liepen ze op Amsterdam CS mee met het Service Team dat elke dag duizenden toeristen helpt hun weg te vinden in het Amsterdamse OV.

Vijf voor twaalf

We grepen deze dag ook aan om de raadsleden mee te geven dat investeringen in de stad hard nodig zijn. “Het is belangrijk dat zij zich realiseren dat het vijf voor twaalf is”, vervolgt Van Huffelen. “Er moet écht geïnvesteerd worden in openbaar vervoer, anders staat Amsterdam binnen een paar jaar letterlijk stil. Wij, maar ook zij moeten nadenken over wat er de komende vier jaar nodig is om een groeiende stad als Amsterdam in beweging te houden. Deze ‘stage’ helpt daarbij.”

Dag en nacht

In de middag kregen de raadsleden een rondleiding bij de verkeersleiding, het hart van GVB. Hier wordt het openbaar vervoer dag en nacht aangestuurd en gemonitord. Daarna gingen ze naar de werkplaats in Diemen. “Daar hebben we kunnen uitleggen dat we een geïntegreerd bedrijf zijn. Dat we naast het vervoeren van reizigers, ook reparaties uitvoeren, zelf rails lassen en een eigen handhavingsteam hebben”, besluit Van Huffelen.

Het was een geslaagde dag en in aanloop naar de verkiezingen in maart 2018 gaan we vaker stagedagen voor raadsleden organiseren.

 

© GVB may 2024