Reisdichter Roziena Salihu verrast reizigers met optreden
Leesduur 2 minuten

Reisdichter Roziena Salihu verrast reizigers met optreden

‘Dus dit is een ode aan jou, of beter: aan ons, want we zien de magie die je aanbrengt in de stad’, zomaar een zin die op dinsdag 1 november te horen is in en rond het Amsterdamse OV. Reisdichter Roziena Salihu reist namelijk die middag door de stad en doet een aantal verrassingsoptredens. In ieder geval één daarvan vindt plaats in de speciale Reisdichter-tram die vanaf 1 november door Amsterdam rijdt. Het sluitstuk van haar roadshow is om 16.00 uur in de metrohal van CS.

Roziena Salihu is een fenomeen in de Amsterdamse spoken word scene. “Spoken word is woordkunst waarbij de focus ligt op de ritmische overdracht”, aldus Roziena. “Ik vind het belangrijk verhalen te vertellen, omdat deze ons met elkaar verbinden. Verhalen zijn de ziel van de tijdsgeest.”

Om deze video te bekijken moet je eerst onze cookies accepteren

Accepteer onze cookies

Leefbaarheid en verbinding

Claudia Zuiderwijk, algemeen directeur GVB: “Juist in tijden van polarisatie, klimaatopgave en individualisering kan het OV een bijdrage leveren aan de verbinding en leefbaarheid van onze stad. We vonden het talent en de uitstraling van Roziena perfect aansluiten bij de boodschap die we willen uitdragen. Samen met haar willen wij mensen in Amsterdam er aan herinneren hoe belangrijk het OV in onze prachtige, inclusieve stad is voor eenieder die verbinding zoekt en brengt. Het is een ode en eigenlijk ook een oproep aan ons allemaal om met elkaar verbonden te blijven.”

Roadshow

De spoken word is een eerste van een reeks die later dit jaar nog zullen volgen. De roadshow start dinsdag om 11.30 uur in de remise Havenstraat en eindigt om 16.00 uur met het optreden op Centraal station bij de Handshake, waar de Oostlijn en de Noordzuidlijn elkaar vinden.

© GVB june 2024