GVB lanceert nieuwe wervingscampagne 'Conducteur voor een dag'
Leesduur 3 minuten

Ruim 300 aanmeldingen ‘Conducteur voor een Dag’

Maar liefst 318 mensen willen ‘Conducteur voor een Dag’ worden. Vorige week woensdag startte de nieuwe wervingscampagne van GVB om nieuwe collega’s te werven en ook om geïnteresseerden vrijblijvend een kijkje in de keuken van het werken op de tram te geven. Leonie Boekel, unitmanager van lijn 1 en 17: “De inschrijving is nu gesloten. We zijn echt aangenaam verrast door de hoeveelheid inschrijvingen en het enthousiasme van de kandidaten. De redenen waarom mensen mee willen doen is zo divers. Dat is echt fantastisch!”

Extra plekken creëren

Leonie vervolgt: “Omdat we drie keer zoveel aanmeldingen hebben gekregen voor ‘Conducteur voor een dag’ dan we plekken hebben, zijn we aan het kijken of we meer plekken kunnen creëren zodat meer mensen kunnen ervaren hoe leuk het werken op de tram is! Olympia Uitzendbureau is op dit moment druk bezig om iedereen na te bellen en in te plannen. Ook vindt er nog een kleine na-selectie plaats zodat we een goede mix van serieuze kandidaten krijgen en kandidaten die het gewoon een keertje voor de lol willen proberen! Dit betekent helaas ook dat we een aantal mensen moeten teleurstellen, want we kunnen niet iedereen inplannen. Hoe graag we dat ook willen!”

Kandidaten moeten langer wachten

Door de enorme hoeveelheid aanmeldingen kan het langer dan drie werkdagen duren voordat kandidaten gebeld worden door Olympia Uitzendbureau. Ook duurt het langer voordat iedereen een rit kan maken met een praktijkbegeleider. Leonie: “We kunnen ongeveer 16 ‘conducteurs’ per dag inplannen. Zij worden ingedeeld op een van de vier lijnen die we hiervoor hebben uitgekozen en de praktijkbegeleiders kunnen vier mensen per dag meenemen. We willen iedereen die zich heeft opgegeven vragen om geduld te hebben. Je hoort zo snel mogelijk van Olympia Uitzendbureau!”

Natuurlijke uitstroom en uitbreiding

GVB is voor komend jaar op zoek naar 50 nieuwe conducteurs en 100 nieuwe trambestuurders. Leonie: “Dit is vanwege natuurlijke uitstroom, omdat collega’s met pensioen gaan en vanwege uitbreiding. In plaats van te vertellen hoe leuk het is, bieden we mensen de unieke kans om het in de praktijk zelf te ervaren. Na een dag als conducteur heeft de kandidaat een goed beeld van de functie en GVB. Tegelijkertijd weten wij dan ook al een beetje of iemand bij ons past. Win-win dus. Mocht een kandidaat ervoor te kiezen om na de rit niet te solliciteren dan is het toch een unieke ervaring geweest die hopelijk gedeeld zal worden met anderen.”

Volgende week starten de eerste ritten. Houd deze website in de gaten voor updates!

© GVB june 2024