Leesduur Minder dan een minuut

Uitslag stofonderzoek werkplaats Diemen bekend

Uit aanvullend stofonderzoek blijkt dat er bij de werkplaats groot onderhoud in Diemen op een werkspoor op drie van de 30 stofmonsters chroom-6 is gevonden.

Aanvullend onderzoek

GVB is na de vondst van chroom-6 en lood op twee voertuigen van het type 11- en 12G, bezig met uitgebreid aanvullend onderzoek. Dit onderzoek behelst het afnemen van stofmonsters in de werkplaatsen in de Havenstraat en in Diemen. In de werkplaats in de Havenstraat is geen chroom-6 gevonden in de stofmonsters. In Diemen nu wel. GVB heeft de monteurs hierover ingelicht.

Werk deels hervatten

Voor de werkplaatsen in de Havenstraat en Diemen geldt dat alle werkzaamheden kunnen worden hervat/doorgaan. Behalve de werkzaamheden waarbij we moeten lassen, schuren en slijpen aan de 11G en 12G. Die kunnen we voorlopig niet uitvoeren. GVB werkt daarvoor een nieuwe werkwijze uit naar aanleiding van de laatste inzichten van het Rijksvastgoedbedrijf en ProRail.

Geen gevaar voor reizigers en rijdend personeel

Voor het rijdend personeel en onze reizigers is er geen risico op blootstelling, omdat chroom-6 en lood ongevaarlijk zijn in vaste vorm (zoals verf).

© GVB may 2024