De interactieve lijnennetkaart.
Leesduur 2 minuten

Verandert jouw vaste lijn per 22 juli? Check het hier

Zonder nadenken je deur uitstappen, naar de halte lopen en weten dat je lijn er zo wel aankomt. Dat zit er op 22 juli voor veel reizigers in Amsterdam even niet in. De helft van de bus- en tramlijnen rijdt anders, handig dus om te checken of en wat er voor jou verandert in het OV.

Om je daarbij te helpen hebben we een interactieve GVB-lijnennetkaart gemaakt. Hier vind je al onze veerverbindingen, metro-, bus- en tramlijnen in Amsterdam en hoe ze na 22 juli rijden.

Jouw GVB-lijn aanzetten

Je kan jouw oude vertrouwde GVB-lijn ‘aanzetten’ en kijken of hij vanaf 22 juli nog op dezelfde manier loopt, of dat hij je straks juist naar een ander deel van Amsterdam brengt. Je ziet ook in één oogopslag welke andere lijn je dan kan nemen om op je bestemming te komen.

De kaart waarop de nieuwe lijn 7 en de Noord/Zuidlijn (lijn 52) ‘aan’ staan.

Klik op een halte in Amsterdam

Natuurlijk vind je op de kaart ook de Noord/Zuidlijn onder het nieuwe lijnnummer 52. Kan je een bus- of tramlijn niet terugvinden? Vermoedelijk is hij dan opgegaan in een andere, nieuwe lijn. Weer andere lijnen hebben een andere route gekregen. Door op een halte te klikken zie je op welke andere lijnen je daar kan overstappen. Klik je op die lijn, dan komt de hele route in beeld.

Overstappen worden zichtbaar als je een halte op je lijn aanklikt.

Alvast een klein beetje doen alsof de Noord/Zuidlijn rijdt en het bovengrondse netwerk ook is aangepast? Ga naar de interactieve lijnennetkaart.

 

© GVB may 2024