Leesduur 2 minuten

Vernieuwde trambaan Stadionplein

Van zaterdag 22 februari tot en met vrijdag 27 maart pakt projectleider Jeroen Bon met zijn team de trambaan aan op het Stadionplein, tussen de Stadionweg en de Stadionkade. De tramsporen en het onderbed zijn aan vervanging toe. Het team werkt de komende vijf weken regelmatig het klokje rond. Jeroen vertelt meer over de aanpak.

Drukke verkeersroute

Bij de voorbereiding van deze werkzaamheden was er veel aandacht voor het moment waarop de vernieuwing van de trambaan plaats zou vinden. Jeroen: “Het Stadionplein is een drukke verkeersroute richting de Amstelveenseweg en de A10. We hebben samen met onze partners uit de stad (o.a. stadsdeel, politie) goed gekeken naar de verkeerssituatie en de overige werkzaamheden in de buurt.”

Tram 24

Jeroen: “Tijdens de werkzaamheden kan tram 24 gedurende twee weken niet door het werkgebied rijden. Dit geeft de benodigde ruimte om het werk tijdig af te krijgen.”

Tip: zie voor informatie over omleidingen van het verkeer en de tram de bewonersbrief en gvb.nl/omleidingen.

Veel avond en nachtwerk

De werkzaamheden willen we in vijf weken af krijgen. Deze korte tijd betekent dat het heftig wordt, volgens Jeroen. “We werken regelmatig door in de avonden en nachten om de trambaan binnen vijf weken vernieuwd te krijgen. We begrijpen dat dit heel vervelend is voor bewoners. Om iedereen goed op de hoogte te houden over de werkzaamheden, plaatsen we op de pagina gvb.nl/1284 regelmatig een update over welke werkzaamheden we wanneer in de avonden en nachten uitvoeren.”

Meer werkzaamheden aan de Amstelveenseweg

Nu vervangen we de trambaan tussen de Stadionweg en Stadionkade. Tegelijk met onze werkzaamheden werkt de gemeente aan de herinrichting van de Amstelveenseweg (tussen Stadionplein en Haarlemmermeercircuit). Op dit deel is de trambaan al vernieuwd.
Later volgt nog het stuk trambaan op de Amstelveenseweg bij de Argonautenstraat tot aan De Boelelaan. Jeroen: “Dit deel is namelijk ook aan vernieuwing toe. We onderzoeken op dit moment wat daar precies gaat gebeuren en wanneer.”

Meer informatie

Vanaf dinsdag 25 februari kun je elke twee weken op dinsdagochtend tussen 09.00 en 10.00 uur bij ons in de bouwkeet (in ons werkgebied) terecht met vragen en opmerkingen. De data van het inloopspreekuur zijn: 25 februari, 10 maart en 24 maart.

Vragen kun je ook stellen aan GVB Klantenservice 0900 – 8011 (regulier telefoontarief). Kijk voor informatie op gvb.nl/1284 en houd deze website in de gaten voor updates over deze werkzaamheden!

© GVB may 2024