De groene tram van GVB. Foto: Lex Draijer.
Leesduur 2 minuten

Videoverslag groene tour met Froukje Jansen

In oktober nodigden we Amsterdam uit om met ons mee te gaan op de groene tour. Een fraaie rit langs allerlei prachtige duurzame initiatieven door de stad. Dat hebben we geweten. In een paar uur tijd waren beide ritten compleet volgeboekt. Liefhebbers van binnen en buiten Amsterdam (her-) ontdekten groen Amsterdam. Op 3 november was het zover en reisden alle honderd liefhebbers van binnen en buiten Amsterdam met ons mee!

Deelnemers konden zich inschrijven voor een groene tour in de ochtend of middag. Beide tijdstippen kenden hun eigen karakteristieken. Tijdens de ochtendrit werden deelnemers meegenomen in een langzaam ontwakende stad. In de middag was heel Amsterdam juist op de been. Dat betekende ook dat we soms reizigers soms moesten teleurstellen die we onderweg tegenkwamen en óók meewilden. In een kleine drie uur lichtte gastvrouw Froukje Jansen toe waar Amsterdam misschien al een stuk groener is dan je zou vermoeden. Wist je bijvoorbeeld dat GVB bij nieuwe projecten zoveel mogelijk gerecycled beton gebruikt onder de sporen? En dat er verschillende bijenkassen staan in de verborgen tuin van de remise Lekstraat? In 2025 willen we volledig uitstootvrij werken, zo dragen wij ook een ons steentje bij aan een meer leefbare stad.

Groene tour van GVB

Het insectenhotel in het Flevopark

Route groene tour

De Groene Tour voerde de deelnemers vanaf de remise Lekstraat naar de Hortus Botanicus, het Flevopark, de Hallen en weer terug. Bij het Flevopark en de Hallen waren er rondleidingen met gidsen. Bekijk zelf het videoverslag dat we maakten tijdens de middagtour.

Om deze video te bekijken moet je eerst onze cookies accepteren

Accepteer onze cookies

Actie: waterbesparende douchekop van Niebla

Besparen op je waterverbruik heb je zo geregeld met een waterbesparende douchekop van Niebla. Speciaal voor alle lezers van deze site, geeft Niebla tijdelijk € 10 korting. Bestellen kan bij Niebla, vul hier je kortingscode in (GVB2019) en bespaar tot maar liefst 50% op je waterverbruik! De korting is geldig tot en met december 2019.

© GVB may 2024