Foto: Grace Dechène
Datum 8 February 2018
Leesduur 2 minuten

Vivianne is benieuwd naar de andere testreizigers

Dit interview delen

Vivianne van der Linden (23, digital product manager) woont in Utrecht en heeft zich opgegeven als testreiziger voor de Noord/Zuidlijn. “Ik zou het heel erg leuk vinden om voor 22 juli al een kijkje achter de schermen te krijgen.”

Van Utrecht naar de Noord/Zuidlijn

Onbekend was Vivianne absoluut niet met de Noord/Zuidlijn: “Ik heb een poosje op IJburg gewoond en reisde veel met lijn 26. Op Centraal Station liep ik regelmatig langs informatieborden over de Noord/Zuidlijn. En nu nog steeds, want ik werk in Amsterdam, op de Elandsstraat.

Tram of metro?

Of ze straks de Noord/Zuidlijn naar haar werk gaat nemen weet ze nog niet: “Ik vraag me af of het handiger is dan met de tram, dat hangt eigenlijk van de drukte af. Maar in principe kan ik op Noord/Zuidlijnstation Vijzelgracht uitstappen en dan lopen naar kantoor. Maar als de Noord/Zuidlijn nou straks drukker is dan de tram, dan blijf ik waarschijnlijk gewoon met de tram reizen.”

Voor de meute uit

Maar dat ze mee wil als testreiziger met de Noord/Zuidlijn weet ze zeker: “Het lijkt me leuk om bij een project dat al zo lang loopt als een van de eersten deel te nemen. Ik heb alleen foto’s van de stations gezien, die wil ik graag in het echt zien en dan het liefst voor de grote massa. Ik vind het ook bijzonder omdat dit voorlopig niet meer gaat gebeuren, dat je mee kan helpen bij zo’n groot project.”

Het lijkt me leuk om als een van de eersten deel te nemen.

Mensen kijken

Ze heeft ook wel wat ideeën over de tests. “Maar ik weet niet of ik goed zit,” stelt Vivianne voorzichtig. “Ik verwacht dat we met veel mensen tegelijk zullen zijn, in volle metro’s en op drukke perrons. En misschien krijgen we ook wel opdrachten om van de ene naar de andere plek te reizen om te zien of we onze weg kunnen vinden op de stations. Ik ben zelf vooral benieuwd om te zien wie op het testreizen af komen. Amsterdammers? Of juist forenzen zoals ik? En dan vind ik het leuk om te zien of dat ook overeenkomt met wie er straks dagelijks op de Noord/Zuidlijn gaan reizen.”

© GVB june 2024