Onderdoorgang Amstelstroomlaan in beeld - artist impression door A&E architecten
Leesduur 2 minuten

Werkzaamheden aan het spoor rond Amsterdam Amstel

Van 14 tot en met 30 juli voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor in Amsterdam. Zij bouwen nieuwe seinen, wissels, trappen en een tunnel gebouwd om de grote reizigersgroei in de regio op te kunnen vangen. In deze periode is er daarom geen treinverkeer mogelijk tussen de stations Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Centraal. Daarnaast is er beperkt metroverkeer op Amsterdam Amstel, en geen metroverkeer tussen Amsterdam Amstel – van der Madeweg.┬áReizigers reizen om met de metro of maken gebruik van extra treinen en vervangende bussen die door NS en GVB worden ingezet.

De populariteit van steden blijft groeien, evenals het aantal reizigers en goederen. Dit geldt ook voor Amsterdam en omgeving. Openbaar vervoer helpt dan ook de stad 24 uur per dag toegankelijk en leefbaar te houden. Om de infrastructuur klaar te maken voor de reizigersgroei van de toekomst past ProRail het spoor aan.

Wat houden de werkzaamheden in?

Op de Amstelstroomlaan in Amsterdam komt een tunnel onder twee treinsporen en zeven metrosporen. Deze zal twee woonwijken met elkaar gaan verbinden: het Bajes- en het Amstelkwartier.  Station Amsterdam Amstel krijgt een nieuwe trap waardoor meer reizigers sneller de trein in en ook uit kunnen stappen. Bij station Amsterdam Muiderpoort worden nieuwe seinen en enkele nieuwe wissels aangelegd. Hieronder worden de werkzaamheden in een animatie toegelicht:

Gevolgen voor reizigers en reisadvies

Van 14 tot 30 juli is er daarom geen treinverkeer mogelijk tussen de stations Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Centraal, beperkt metroverkeer op Amsterdam Amstel, en geen metroverkeer tussen Amsterdam Amstel – van der Madeweg. Van Amsterdam Centraal richting Amsterdam Muiderpoort en Weesp is er wel treinverkeer mogelijk, behalve op zondag 19 juli.

Reizigers tussen Amsterdam en Utrecht moeten rekening houden met werkzaamheden aan de oude Demka spoorbrug. Dit betekent dat er geen Sprinters rijden tussen Breukelen en Utrecht Centraal, hiervoor worden bussen ingezet.

Daarnaast moeten reizigers rekening houden met extra reistijd en drukte in het vervangende vervoer, op de omreisroute en bij de (tijdelijke) bushaltes, mede door de speciale coronamaatregelen in het OV.

Meer informatie?

Voor een actueel reisadvies adviseren we reizigers om kort voor vertrek de reis te plannen via de app van de NS of GVB of 9292. Voor meer informatie kan je op de volgende sites terecht:

© GVB may 2024