Leesduur 3 minuten

Zeilstraat één week eerder dan verwacht open

Sinds 9 maart vernieuwen we de trambaan en tramrails op de Zeilstraat en de kruising van de Zeilstraat en de Koninginneweg met de Amstelveenseweg. We zijn nu op de helft van de werkzaamheden en projectleider Jeroen Bon geeft ons een update hoe het gaat.

Zeilstraat een week eerder dan verwacht open

“Ondanks het regenachtige weer aan het begin van de werkzaamheden, lopen we op planning. Sterker nog: we lopen zelfs voor op de planning. Vandaag hebben we de Zeilstraat (tot vlak voor de kruising met de Amstelveenseweg) een week eerder dan verwacht, opengesteld voor verkeer”, vertelt Jeroen. “Het riool op het kruispunt is vervangen. Daarnaast hebben we in de Zeilstraat de fundering en de verharding vernieuwd en het bestaande spoor is hierop vastgezet.”

Pojectleider Jeroen Bon op de Zeilstraat

Nieuwe trambaan op de kruising

Tot en met 10 mei vervangen we de trambaan op de kruising. Jeroen: “We verwijderen de oude trambaan, aansluitend starten we met het storten van nieuw beton en tenslotte plaatsen we hierop het nieuwe spoor.” Vanwege deze werkzaamheden rijdt tramlijn 2 een andere route van 12 t/m 14 april. Jeroen: “Normaal moeten we er iedere paar minuten rekening mee houden dat er een tram langsrijdt. Deze dagen gebeurt dat niet en kunnen we flink doorpakken en meters maken. Om onze tijd extra te benutten werken we daarom overdag, ’s avonds en ’s nachts.”

Millimeterwerk

De kruising bevat zes wissels. Jeroen: “Het vervangen van spoor is altijd millimeterwerk. Alles moet precies op elkaar aansluiten. Op dit kruispunt heb je ook te maken met allerlei bochten. Deze bochten sluiten aan op een recht stuk en tegelijkertijd op een andere bocht. Dit maakt het werk complexer.”

De kruising Zeilstraat/ Amstelveenseweg

Impact ondernemers en bewoners

We werken negen weken regelmatig zeven dagen in de week en 24 uur per dag. Voor ondernemers en bewoners heeft ons werk veel impact. Jeroen: “Het blijft een kruispunt met een groot verkeersaanbod. Veel verkeer zoekt een nieuwe route door de buurt of volgt de omleidingsroutes. De omliggende straten zijn hierdoor veel drukker geworden en lang niet iedereen houdt zich aan de regels. We hebben daarom meerdere keren verbeteringen aangebracht in de vorm van extra handhaving en het plaatsen van extra borden en bakens om de snelheid uit het verkeer te krijgen. Helaas kunnen we de overlast niet helemaal wegnemen.”

Elke dinsdagochtend is er op de kruising van 10.00 tot 11.00 uur een inloopspreekuur in de GVB-keet. Voor overige vragen kan men contact opnemen met de klantenservice van GVB. Naar verwachting is de kruising op vrijdag 10 mei om 17.00 uur klaar en weer open voor verkeer. Houd deze website in de gaten voor updates!

Kijk voor informatie over dit werk op GVB.nl/zeilstraat

© GVB april 2024