Cordaan-medewerkers helpen metrostations schoon te houden
Leesduur 2 minuten

Cordaan helpt GVB met schoonmaak metrostations

Sinds 1 juli verrichten 16 deelnemers van Cordaan weer officieel voor GVB licht schoonmaakwerk, nu op de metrostations van de Oostlijn. “Op ieder station brengen we het gevonden vuilnis naar de containerruimtes”, legt Ed, al 16 jaar werkzaam bij Cordaan, uit. ‘Als we dan mensen van GVB tegenkomen, steken we altijd even de hand op. Zijn collega Michael vult aan: “Sommige bestuurders maken ook grapjes. Sowieso hebben we leuke collega’s, daardoor gaat de tijd snel.”

Tussen de spitsen

De groep werkt in 2 ploegen van 8 deelnemers doordeweeks tussen de spitsen in. Het lichte schoonmaakwerk bestaat vooral uit het legen van prullenbakken en het opprikken van zwerfvuil op de perrons van de Oostlijn. Het vaakst zien de Cordaan-medewerkers blikjes rondslingeren. De deelnemers werken onder professionele begeleiding van Cordaan. De werkzaamheden zijn een aanvulling op het reguliere schoonmaakpakket voor de metrostations (door een ander schoonmaakbedrijf).

Blij met samenwerking Cordaan

Frans Cramer, manager Logistiek Centrum Metro bij GVB: “We werken al meer dan 10 jaar samen met hen aan dagbesteding voor deelnemers. Tot eind vorig jaar hielpen de deelnemers met het opruimen van zwerfvuil in onze voertuigen. Het grootste aandeel afval kwam van de gratis Metro-krantjes, maar die krant is in coronatijd opgehouden te bestaan. Daardoor bleef er ook voor Cordaan onvoldoende werk over. In de coronatijd is er onzekerheid ontstaan. Ik ben daarom ontzettend blij dat we deze nieuwe dagbesteding voor hen konden regelen. Het werk op de Oostlijn is voor de deelnemers van Cordaan en voor ons een mooie voortzetting van onze samenwerking.”

 

© GVB june 2024