Omgevingsfoto van Amsterdam Centraal Station
Leesduur 2 minuten

Doe mee met onze fotowedstrijd

Kan jij de omgeving van onze metrostations op een treffende manier fotograferen? Zodat het in één oogopslag duidelijk is wat er in de omgeving van dat station te doen is? En droom jij van een grote foto-expositie die dagelijks door honderdduizenden mensen bekeken wordt? Pak dan je camera en doe mee! Wie weet schittert jouw foto straks wel op de schermen in de M5-metro.

Hier wil ik aan meedoen!

Wat is een omgevingsfoto?

Een goede omgevingsfoto laat in één oogopslag zien wat er rondom het metrostation te doen of te zien is. Het gaat dus om omgeving en niet het station zelf. Het is dan ook de bedoeling dat je vanaf de openbare weg het station fotografeert en niet vanaf het perron.

Waarom doen we dit?

De omgeving van onze 39 metrostations is enorm veranderd sinds we ruim 10 jaar geleden met de M5 zijn gaan rijden. Zo zijn er compleet nieuwe woonwijken ontstaan, bijvoorbeeld bij station Spaklerweg. Of compleet nieuwe metrostations. Denk aan station Noord. Natuurlijk kunnen we zelf op pad gaan en nieuwe foto’s maken, maar we denken dat jij, onze reiziger, dat veel beter kan. Jij komt dagelijks op jouw station om naar school of je werk te gaan en hebt dus een band met jouw station!

Een omgevingsfoto op een display

Voorbeeld van een omgevingsfoto zoals die getoond wordt in de metro

Hoe werkt de fotowedstrijd?

De ingestuurde foto’s worden beoordeeld door onze jury. Je kunt tot 12 augustus meedoen. Hierna gaat onze jury zich beraden en kiezen zij per metrostation één foto, dus 39 foto’s. Op 22 augustus maken we bekend uit welke 39 foto’s de 10 winnende foto’s gekozen kunnen worden. Die keuze laten we over aan het publiek. Van 22 tot 26 augustus kan het publiek stemmen. De 10 meest gelikete foto’s winnen een prijs!

Wat kun je winnen?

Naast eeuwige roem (omdat jouw foto op de metrodisplays wordt getoond met jouw naam erbij), kun je ook een rit in onze spiksplinternieuwe metrosimulator winnen. Zo kun je ervaren hoe het is om een échte metro te besturen!

© GVB june 2024