Leesduur 2 minuten

Duizenden testreizigers voor de Noord/Zuidlijn gezocht

Een spannende datum nadert voor Amsterdam en voor GVB. Op 22 juli 2018 gaan wij met de Noord/Zuidlijn rijden. Maar voordat het zover is voeren we een generale repetitie uit met duizenden testreizigers en daar hebben jouw hulp hard bij nodig.

Op dit moment is de gemeente nog bezig met haar laatste testen van de Noord/Zuidlijn. Eerder testten ze al of alle systemen goed werken. Nu testen ze met onze medewerking of het beheer en onderhoud van de lijn naar wens uitgevoerd kan worden. Zijn ook die testen afgerond, dan moet een onafhankelijke toets bepalen of wij de lijn over kunnen nemen van de gemeente.

Voor het eerst met reizigers

Is die toets positief, dan breekt er een mooie nieuwe periode aan: de generale repetitie. Tijdens deze periode zijn duizenden testreizigers nodig en voor het eerst zal de Noord/Zuidlijn gebruikt worden door ‘reizigers’. Naar verwachting zal dat vanaf april zijn.

Wij testen verschillende situaties in onze rol als exploitant. Er wordt beoordeeld of wij onze rol op een succesvolle en verantwoorde manier kunnen uitvoeren vanaf 22 juli. De gemeente en onze opdrachtgever Vervoerregio Amsterdam kijken mee tijdens de testen.

Meld jij je ook aan als testreiziger?

Wil jij ook als één van de eersten de Noord/Zuidlijn ervaren? Dan kan je je aanmelden op deze site. Laat je e-mailadres hier achter. Zodra de definitieve data en tijdstippen van de tests bekend zijn, ontvang je een e-mail met meer informatie om je voor één of twee testrittten aan te melden. Naar verwachting krijg je deze mail in april.

© GVB april 2024