Leesduur Minder dan een minuut

Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek aan de Noord/Zuidlijn

Zijne Majesteit de Koning heeft op vrijdagmiddag 25 september een werkbezoek gebracht aan de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. De Noord/Zuidlijn, officieel metro 52, werd in juli 2018 in gebruik genomen en loopt over een lengte van 9.7 kilometer via acht stations van Amsterdam Noord naar Amsterdam Zuid.

Verrassingsbezoek

De koning werd op station Europaplein ontvangen door wethouder Verkeer & Vervoer, Sharon Dijksma en Mark Lohmeijer, algemeen directeur GVB a.i. Daarna sprak de koning met onder meer een reiziger uit Noord en een medewerker van het serviceteam van GVB over hun ervaringen met de Noord/Zuidlijn.

Rondleiding

Vervolgens vertrok de koning met de metro richting station Rokin. Daar gaf Hoite Detmar, voormalig directeur Noord/Zuidlijn van de gemeente Amsterdam, een rondleiding langs alle archeologische vondsten die tijdens het graven van de tunnel zijn gevonden.

Geleerde lessen

Na de rondleiding ging Koning Willem-Alexander naar metrostation Noord. Daar sprak hij met diverse betrokkenen van onder meer de gemeente Amsterdam, OV Metropoolregio Rotterdam Den Haag en GVB over de geleerde lessen van de Noord/Zuidlijn voor toekomstige complexe infrastructurele projecten.

Tijdens het werkbezoek zijn alle coronarichtlijnen en -maatregelen in acht genomen.

© GVB july 2024