Brahim Abid, stadsdeelvoorzitter Noord, verricht de openingshandeling door een bubble tea te maken.
Leesduur 2 minuten

Nieuw foodcourt brengt levendigheid op station Noord

Woensdag 10 mei 2023 opende de foodcourt officieel zijn deuren. De foodcourt brengt met een internationaal aanbod van eten en drinken nog meer levendigheid en bedrijvigheid op en rondom station Noord. Hiermee wordt station Noord niet alleen een plek om te reizen, maar ook een ontmoetingsplek voor mensen. Dat is belangrijk, want daardoor krijgt de reiziger een prettigere reiservaring.

Voor reizigers en buurtbewoners

Lange tijd was de supermarkt de enige plek op station Noord waar je een drankje of snack kon halen. Ook waren er nog geen toiletten voor reizigers die nodig moesten. Als beheerder van het station wilde GVB iets neerzetten waar niet alleen de reiziger, maar ook de hele buurt profijt van heeft. De Foodcourt zorgt hiervoor.

Twee verdiepingen, tien stands

De foodcourt heeft tien stands verdeeld over twee verdiepingen die met elkaar zijn verbonden door een trap. Er is voor ieder wat wils en voor elk moment van de dag: van koffie met gebak, bubble tea en Amsterdamse broodjes tot sushi, vegan food en Thais eten. De bovenste verdieping richt zich meer op reizigers die overdag reizen. Hier kan je een kop koffie of thee drinken of afspreken voor een lunch. Het onderste gedeelte richt zich meer op de reiziger en bezoeker van Noord die eind van de middag of in de avond reist. Daar kun je kiezen uit verschillende maaltijden en met anderen een drankje doen. Ook mogen reizigers gebruikmaken van de toiletvoorzieningen van de foodcourt.

Ruime openingstijden

De foodcourt werd woensdag 10 mei 2023 officieel geopend door de voorzitter van stadsdeel Noord Brahim Abid, eigenaar Calvin Choi en manager Stationsontwikkeling bij GVB Alexander ten Have. De foodcourt vind je aan de Termini 27 in Amsterdam en is maandag tot en met vrijdag geopend van 08:00 tot 22:00 uur. Op zaterdag en zondag is de foodcourt geopend van 09:00 tot 22:00 uur. De foodstands zijn iedere dag tot 21:00 uur open.

© GVB april 2024