Leesduur Minder dan een minuut

Eerste definitieve servicebalie in tram

Alle conducteurscabines in GVB trams worden vervangen door een servicebalie. Deze servicebalie verbetert het contact tussen conducteur en reiziger, zo bleek uit een proef die GVB in het afgelopen jaar deed op lijn 1 en 2.

Openheid

“We merken dat de openheid bij zowel bij reizigers als medewerkers goed aanslaat”, aldus Alexandra van Huffelen, algemeen directeur GVB. “GVB wil de beste stadsvervoerder van Nederland worden en gelooft dat dit het beste kan door een persoonlijke en gastvrije aanpak. De servicebalie ondersteunt dit op verschillende manieren: de uitstraling is vriendelijk en uitnodigend, en maakt persoonlijk contact makkelijker, zowel voor reizigers als voor conducteur.”

Verrassingen

Na een grondige evaluatie van de proef met betrokkenen zijn enkele aanpassingen in het testontwerp doorgevoerd, zoals een andere stoel en meer bewegingsruimte voor de conducteur. De eerste tram met de definitieve servicebalie rijdt vanaf 23 februari, afwisselend op lijn 1 en 2.

De ombouw van de overige 150 Combino’s zal naar verwachting in oktober 2018 zijn afgerond. De eerste omgebouwde tram wordt feestelijk ingeluid met reizigersgerichte verrassingen aan boord en speciaal bezoek tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur.

© GVB june 2024