Leesduur Minder dan een minuut

Geen chroom-6 in stofmonsters Havenstraat

In de GVB-werksporen in de Havenstraat is geen chroom-6 in de stofmonsters gevonden. Vorige week maakte GVB bekend dat het chroom-6 en lood gevonden had in verfmonsters van twee oudere trams, type 11- en 12G, die in behandeling waren voor levensverlengend onderhoud. Naar aanleiding van deze bevindingen heeft GVB aanvullend onderzoek gedaan.

Stofmonsters

Het aanvullend onderzoek bestaat uit het afnemen van stofmonsters in de werkplaatsen. Samen met de monteurs heeft GVB gekeken op welke plekken dit moest gebeuren. In totaal zijn er 21 stofmonsters afgenomen. GVB is opgelucht over deze uitkomst en heeft de monteurs op de hoogte gesteld.

Werk deels hervatten

Voor de werkplaatsen in de Havenstraat en Diemen geldt dat alle werkzaamheden kunnen worden hervat/doorgaan. Behalve de werkzaamheden waarbij we moeten lassen, schuren en slijpen aan de 11G en 12G. Die kunnen we voorlopig niet uitvoeren. Daarvoor komt een veilige werkwijze volgens de laatste inzichten van het Rijksvastgoedbedrijf en ProRail.

Geen gevaar voor reizigers en rijdend personeel

Voor het rijdend personeel en onze reizigers is er geen risico op blootstelling, omdat chroom-6 en lood ongevaarlijk zijn in vaste vorm (zoals verf).

© GVB july 2024