Leesduur 2 minuten

Gratis probeertickets voor Amstelveenlijn

Om reizigers bekend te maken met hun nieuwe reisroute biedt GVB inwoners van Amstelveen, Buitenveldert, Uithoorn, De Kwakel, Aalsmeer of Kudelstaart twee probeertickets aan. Vanaf 3 maart verandert er namelijk nogal wat op het traject Amstelveen-Amsterdam. Vanwege de nieuwe Amstelveenlijn is lijn 51 vanaf 3 maart alleen nog metro. Vanaf het Centraal Station rijdt metro 51 voortaan via station Zuid door naar de Isolatorweg. Hieronder zetten we de wijzigingen voor je op een rij.

Buslijn 55 Amstelveen – Westwijk

Reizigers die gewend zijn om met de Amstelveenlijn te reizen, zijn tijdens de bouwwerkzaamheden aangewezen op de tijdelijke busverbinding die tussen Westwijk en Amstelveen: lijn 55. Deze lijn zal vanaf 3 maart in de spits elke 7 minuten rijden.

Nieuwe route metrolijn 51

Lijn 51 rijdt vanaf 3 maart niet meer vanaf station Zuid door naar Westwijk, maar rijdt dan direct door naar de halte Isolatorweg. Dit betekent dat er extra capaciteit beschikbaar komt op het traject en dat is goed nieuws voor reizigers die vaak reizen tussen Zuid en Isolatorweg.

Lijn 5 blijft rijden

Gelukkig blijven er ook zaken hetzelfde. Zo blijft tramlijn 5 zijn gebruikelijke route rijden. Vanaf 3 maart geldt wel een nieuwe dienstregeling voor lijn 5. Er worden hier maar liefst drie extra wagens ingezet, het maximaal aantal in te zetten voertuigen op deze lijn. De verwachting is namelijk dat het drukker zal worden op dit traject.

Extra servicemedewerkers op grote haltes

GVB zet vanaf 3 maart extra servicemedewerkers in op een aantal grotere haltes. Op die manier worden reizigers al vóór het instappen geïnformeerd over de wijzigingen in het netwerk. Uiteraard kunnen reizigers ook gvb.nl of op 9292 raadplegen om te kijken wat de nieuwe reisroute wordt. Selecteer als vertrekdatum dan wel 3 maart. Meer weten? Alles wat er te weten valt over de routewijzigingen vind je hier terug.

Het gratis probeerpakket dat aangevraagd kan worden zolang de voorraad strekt.

Interesse in twee probeertickets? Kijk dan hier voor de voorwaarden. Komt u in aanmerking voor een gratis probeerpakket? U kunt de gratis tickets hier aanvragen. Er zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar: op=op.

© GVB june 2024