De bus, tram en metro bij station Sloterdijk - Foto: Jolanda Fisser
Leesduur 2 minuten

Metro rijdt vaker en de tramlijn 25 rijdt naar Uithoorn in Vervoerplan 2024 deel 2

In het Vervoerplan 2024 deel 2 gaan metrolijn 50, 51, 53 en 54 vooral in het weekend vaker rijden. Tramlijn 25 gaat rijden tussen Station Zuid en Uithoorn. Daarnaast bevat dit vervoerplan voornamelijk frequentie- en kleine routewijzigingen. Hiermee borduurt het Vervoerplan 2024 deel 2 voort op het onlangs vastgestelde Vervoerplan 2024 deel 1. Reacties op het Vervoerplan 2024 deel 2 kunnen tot 27 november worden gegeven aan GVB via [email protected].

Tram naar Uithoorn

Vanaf 21 juli 2024 rijdt tramlijn 25 van Station Zuid via Amstelveen Westwijk naar het centrum van Uithoorn. Momenteel onderzoekt GVB samen met haar partners of het mogelijk is om tramlijn 25 vanaf Station Zuid door te laten rijden naar het Amstelstation. Eventuele consequenties van deze keuze worden nog in kaart gebracht. Als blijkt dat dit mogelijk is, gaat dit met ingang van Vervoerplan 2024 deel 2 in.

Personeelstekort

Zoals bekend heeft GVB vanwege de krappe arbeidsmarkt te maken met een personeelstekort. Dit probleem is veel breder dan alleen de OV-sector. GVB doet er alles aan om personeel te werven en zich te positioneren als aantrekkelijke werkgever. GVB is ervan overtuigd dat de inspanningen gaan werken. Helaas is het nog steeds noodzakelijk om het aanbod aan de reizigers aan te passen aan het beschikbare personeel. GVB wil reizigers namelijk niet verrassen met ongeplande uitval, omdat er bijvoorbeeld op de dag zelf een bestuurder te kort is. Daarom is de dienstregeling op voorhand aangepast, zodat voor reizigers het aanbod bekend en betrouwbaar blijft. Deze aanpassing verschilt per modaliteit.

Mocht het werven van personeel sneller gaan dan verwacht, kijkt GVB welke bus- of tramlijnen weer vaker kunnen gaan rijden.

Geldig vanaf de zomerdienstregeling

Het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam neemt op 11 januari 2024 een besluit over het definitieve Vervoerplan 2024 deel 2. Dit plan is geldig vanaf de zomerdienstregeling van 2024 die op 21 juli 2024 start en loopt tot de najaarsdienstregeling in december 2024. In dit vervoerplan staat waar en hoe vaak het openbaar vervoer rijdt in Amsterdam en omgeving. Bij het opstellen van het Vervoerplan 2024 deel 1 en deel 2 hebben GVB, Vervoerregio Amsterdam en de meest betrokken gemeentes intensief samengewerkt.

Download het concept Vervoerplan 2024 deel 2.

© GVB june 2024