Met korting reizen op de betaalpas
Leesduur 2 minuten

GVB feliciteert NS met de livegang van OVpay

Vanaf 31 januari kunnen reizigers bij NS ook in- en uitchecken met de contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Dit betekent dat reizigers in groot Amsterdam in al het OV kunnen reizen met OVpay. Bij GVB, Connexxion en EBS was dit al mogelijk. En nu komen daar dus de reizigers van NS bij. Gefeliciteerd NS met deze mooie stap vooruit!

Twee miljoen transacties met OVpay

Deze nieuwe manier van in- en uitchecken maakt reizen met het OV een stuk makkelijker. Reizigers hebben geen OV-chipkaart meer nodig en nadenken over genoeg saldo op je kaart is verleden tijd. Bij GVB kunnen reizigers sinds twee maanden betalen en inchecken met hun (mobiele) betaalpas in onze bussen, trams en bij metropoortjes. Inmiddels staat de teller bij ons op ruim twee miljoen transacties. Naar verwachting is in- en uitchecken met de (mobiele) betaalpas vanaf eind maart overal in Nederland mogelijk.

Voorlopig reizen op vol tarief; straks ook met korting

In- en uitchecken met (mobiele) betaalpas en creditcard is gestart met reizen op vol tarief. Reizigers betalen dus hetzelfde tarief als dat van de OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Ook bij NS geldt dat je met de bankpas of telefoon alleen tegen vol tarief in de tweede klas kunt reizen. De volgende stap is reizen met korting op de betaalpas zoals leeftijdskorting en Flex abonnementen. Binnenkort wordt dit mogelijk bij GVB.

OVpas

Meestal is in- en uitchecken met je betaalpas het goedkoopst voor reizigers. In sommige gevallen is een uurs- of dagkaart voordeliger: vaste prijs en geen verrassingen achteraf. De huidige OV-chipkaart blijft voorlopig bestaan en wordt te zijner tijd vervangen door de OVpas.

 

© GVB may 2024