Keti Koti-tram met trotse GVB'ers ervoor.
Leesduur 2 minuten

Keti Koti-tram met een plengoffer geëerd

Op initiatief van enkele medewerkers besteedt GVB dit jaar extra aandacht aan Keti Koti met een uniek bestickerde tram. Vrijdag 30 juni is deze speciale Keti Koti-tram op bijzondere wijze in dienst genomen. Wintipriesteres Marian Markelo bracht een plengoffer, een ritueel waarbij een vloeistof uit een kalebas wordt gegoten ter nagedachtenis aan een overledene, een god of een geest. Dit ritueel brengt zij ook op zaterdag 1 juli 2023 tijdens de jaarlijkse Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden in het Oosterpark en de officiële start van het herdenkingsjaar.

Diversiteit hoog in het vaandel

Bij GVB werken mensen met verschillende achtergronden en denkwijzen elke dag nauw met elkaar samen. Met onze verscheidenheid vormen we een mooie afspiegeling van de stad en al zijn bijzondere inwoners en bezoekers. GVB verbindt de wereld in Amsterdam. We willen die verscheidenheid aandacht blijven geven, zodat de werkomgeving en dienstverlening door iedereen als prettig en veilig wordt ervaren. We doen ons best om ervoor te zorgen dat iedereen zich bij ons thuis voelt. We zijn ervan overtuigd dat de diversiteit van onze organisatie de sleutel tot succes is in een optimale dienstverlening, waarin we dagelijks duizenden reizigers vervoeren.

Van Keti Koti-tram naar Verbind-de-wereld-in-Amsterdamtram

We zijn trots op onze diverse identiteit. Dat willen wij laten zien in het straatbeeld van Amsterdam, zodat ook de stad zich nog meer met ons en elkaar verbonden voelt. Daarom verandert de Keti Koti-tram na een tijdje naar de Verbind-de-wereld-in-Amsterdamtram. Een tram in die in het teken staat van de verhalen van de stad Amsterdam, onze reizigers en onze medewerkers. Met deze tram geven wij aandacht aan de rijkdom aan mensen met verschillende achtergronden, genders en/of voorkeuren en de momenten die voor hen extra belangrijk zijn. Zo bewegen we constant mee met de dynamiek en diversiteit van onze stad.

Lees de verhalen van onze medewerkers over Keti Koti op Keti Koti – Werken bij GVB.

© GVB june 2024