Persoonlijke kaart voor kinderen is voordeliger
Leesduur Minder dan een minuut

Kinderen reizen goedkoper met persoonlijke OV-chipkaart

Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen ook in 2018 met 34% korting op een persoonlijke OV-chipkaart. Ruim 70 procent van hun reizen is daarmee goedkoper dan met een los kaartje. Het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart biedt naast een reductietarief ook het gemak van automatisch opladen.

Aantrekkelijk aanbod voor kinderen

Om het gebruik van de OV-chipkaart door kinderen te stimuleren doen we hen in januari 2018 een aantrekkelijk aanbod: zij kunnen de kaart ter waarde van 7,50 euro binnenkort via onze website aanvragen en ontvangen hem dan gratis. De actie geldt voor kinderen van 4 t/m 11 jaar in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Amstelveen en Weesp.

Kinderdagkaartje

Tegelijkertijd wordt het losse kinderdagkaartje in 2018 in prijs verhoogd van € 2,50 naar € 3,75. Deze verhoging is helaas noodzakelijk omdat is gebleken dat de goedkope kinderdagkaart vaak onrechtmatig wordt gebruikt door volwassenen. De prijsverhoging maakt misbruik minder aantrekkelijk omdat het kaartje nu duurder is dan het losse uurskaartje. Op de lijnen waarvan bekend is dat het misbruik hoog ligt, voeren we extra controles uit.

© GVB may 2024