Leesduur 3 minuten

Kinderen zijn een dag de baas bij GVB

Geen betere manier om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven. JINC-project Baas van Morgen biedt die kans jaarlijks aan ruim 200 scholieren. De jongeren leggen waardevolle contacten in het bedrijfsleven, ervaren van dichtbij hoe een bedrijf werkt en laten de wereld zien hoe belangrijk het is om te investeren in al het talent van de toekomst. Daarom namen ook binnen GVB vandaag twee jonge bazen de leiding over.

Op pad met onze nieuwe directie

De Bazen van Morgen Yassir en Berra van Basisschool Narcis Querido hebben vandaag het werk overgenomen van onze directeur Techniek & Operatie Mark Lohmeijer. Zij ervaren hoe het is om onze organisatie te leiden. Hiervoor nemen onze handhavers Ozgur Cukur en Peter Staarthof onze nieuwe directie op pad.

08.30 uur

De jonge bazen Yassis en Berra worden door onze directeur Techniek en Operatie Mark Lohmeijer opgehaald.

09.00 uur

Onze nieuwe directie begint de dag in de tram. Zij helpen onze handhavers Ozgur Cukur, Peter Staarthof en collega’s in de tram bij de kaartcontrole.

09.30 uur

Er komt een melding binnen vanuit onze centrale verkeersleiding over een incident. Er zijn graffitispuiters gezien bij onze metro’s in Gein. Yassis en Berra gaan daarom direct met Ozgur en Peter op de melding af! Spannend….

10.45 uur

We reizen met de Noord/Zuidlijn naar station De Pijp en krijgen een uitleg over veiligheid en onveilig gedrag op metrostations.

11.45 uur

De directie van vandaag op ons hoofkantoor. De jonge bazen krijgen hier een rondleiding bij onze centrale verkeersleiding en evalueren de eerdere crisissituatie (met de graffitispuiters).

De dag van De Baas van Morgen
Met onze handhavers gingen we vandaag van de kaartcontrole op de tram op een melding af bij onze metro’s in Gein. Vervolgens hebben we een rit in de Noord/Zuidlijn gemaakt, op station De Pijp gesproken over veiligheid in het ov en we hebben ons hoofdkantoor bezocht. Mark: “Het was een leuke dag waarbij ik het mooi vond om te zien hoe groot de wereld ineens is voor onze jonge bazen. Ik hoop dat Berra en Yassir een indruk hebben gekregen van wat er allemaal bij een ov-bedrijf komt kijken.”

Voor Berra en Yassir was het een intensieve dag waarbij ze veel hebben geleerd over het ov in Amsterdam. Berra en Yassir: “Het leukste vonden we het opsporen van de graffitispuiters. Dat was erg spannend!”

© GVB april 2024