Foto: Grace Dechène
Datum 30 January 2018
Leesduur 2 minuten

Maak kennis met Maurice, de allereerste testreiziger

Dit interview delen

GVB-collega Maurice Beckeringh (42) schreef zich als allereerste in als testreiziger op de Noord/Zuidlijn: “Het was echt uit puur enthousiasme, je wil dit toch gewoon meemaken?”

Maurice werkt op tramlijnen 2 en 4 in een ondersteunende functie. Als GVB’er wist hij van tevoren wanneer deze site waar je je kan inschrijven live ging en hij was er dan ook als eerste bij. Maurice: “Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer en ik herinner me nog zo goed dat tramlijn 5 en sneltram 51 werden gebouwd. Ik woonde toen in Buitenveldert.”

Door de tunnelbuis

“Nu de Noord/Zuidlijn eraan komt wil ik dat ook graag meemaken en wat is dan mooier dan straks meedoen aan de testritten? Ik wil zo graag eens door de tunnelbuis rijden in een metro en niet alleen meer wandelen op de stations, waar ik me trouwens ook heb staan vergapen hoe mooi alles is.”

‘Dit wil je toch gewoon meemaken.’

Een ontruiming meemaken

Wat het testreizen zelf betreft heeft Maurice nog geen duidelijk beeld wat hij ervan moet verwachten. “Maar het lijkt me wel mooi om mee te testen bij een nagebootste calamiteit en ontruiming. Dat heb ik nog nooit meegemaakt.” Of hij straks als we uiteindelijk echt gaan rijden ook met de lijn gaat reizen? “Nou, ik wilde eerst zeggen van niet, maar nu ik erover nadenk. Het eindpunt van lijn 4 zit bij de RAI en ik reis via Centraal Station, dus ja! Ik denk dat ik straks regelmatig in de Noord/Zuidlijn zit, van Centraal Station naar station Europaplein. Ik moet nog even wennen aan die nieuwe route.”

© GVB may 2024