Claudia Zuiderwijk (GVB), Wilko Mol (EBS) en Melanie van der Horst (VRA) namen de proef op de som om te ervaren hoe makkelijk het is om met je betaalpas te reizen
Leesduur Minder dan een minuut

Met je betaalpas reizen in heel Noord-Holland

Sinds 29 november 2022 is het mogelijk om te betalen met je contactloze betaalpas of betaalfunctie in de smartphone voor jouw reis in alle bussen, trams en metro’s van GVB en de bussen van EBS. Zo heb je geen aparte OV-chipkaart meer nodig, hoef je geen saldo meer op te laden en ben je altijd klaar om met het OV te gaan in heel Noord-Holland. Inmiddels hebben de eerste reizigers op deze nieuwe manier met GVB en EBS gereisd.

“Betaalpas weer een drempel minder”

Donderdagmiddag deden wethouder Melanie van der Horst (voorzitter dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam), Claudia Zuiderwijk (algemeen directeur GVB), en Wilko Mol (CEO EBS), zelf de proef op de som en maakten met hun betaalpas een reis met een GVB-metro en een EBS-bus. Van der Horst: “Toen ik vroeger soms geen OV-chipkaart bij me had en ik wel met het ov wilde reizen, had het mij geholpen om met mijn telefoon of pinpas in het ov te kunnen betalen. Weer een drempel minder en op naar groei in het openbaar vervoer.”

In al het GVB-ov kun je sinds deze week met je betaalpas of smartphone betalen

In al het GVB-ov kun je sinds deze week met je betaalpas of smartphone betalen

 

© GVB may 2024