OV blijft beschikbaar tijdens avondklok voor noodzakelijke reizen
Leesduur 2 minuten

Openbaar vervoer blijft beschikbaar tijdens avondklok

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de overheid aanvullende maatregelen ingesteld. Ook het instellen van een avondklok hoort bij deze maatregelen. De avondklok gaat in op zaterdag 23 januari 2021. Iedereen moet dan van 21.00 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends binnen blijven. Het openbaar vervoer blijft op verzoek van het kabinet een cruciale rol vervullen. Het ov blijft rijden, zowel overdag als tijdens de avondklok. Ook de trams, bussen, metro’s en veren van GVB blijven dus beschikbaar voor reizigers die een noodzakelijke reis moeten maken.

Dienstregeling

Onze dienstregeling voor tram, bus, metro en veren blijft voorlopig ongewijzigd tijdens de avondklok. Mocht dit tussentijds veranderen, dan is dat te lezen op gvb.nl en via onze nieuwsbrief.

Verantwoordelijkheid

De verantwoordelijkheid om te bepalen of een reis wel of niet verantwoord is, ligt bij de reizigers. Dat is nu al zo, en geldt ook tijdens de avondklok. De vervoerders in Nederland doen een nadrukkelijk beroep op alle reizigers om zich te houden aan alle maatregelen van het kabinet. Het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. En alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Daarom geldt nog steeds:

  • Draag een mondkapje (dit is verplicht in alle voertuigen en veerponten van GVB, alsook op perrons, stations en haltes).
  • Reis alleen als dat echt noodzakelijk is.
  • Reis niet als je verkoudheidsklachten hebt.
  • Geef elkaar de ruimte (en wees aardig voor elkaar).

Meer lezen over de avondklok? Bezoek dan de webpagina van de Rijksoverheid over de avondklok.

© GVB july 2024