Leesduur 2 minuten

Ritprijs lijn 55 aangepast

Het tarief voor buslijn 55 tussen Westwijk en Station Amsterdam Zuid wordt per 5 augustus aangepast. Dat maken de Vervoerregio Amsterdam en GVB bekend. Daarnaast krijgen reizigers die op saldo en vol tarief reisden in de afgelopen periode, het verschil vergoed. Dit gaat over het verschil met het nieuwe tarief dat zij sinds 3 maart jl. hebben betaald. Dit bedrag wordt automatisch klaargezet voor reizigers. Zij kunnen dit bedrag tussen 1 september en 1 december 2019 ophalen bij een ophaalautomaat. Bekijk bij welke servicepunten je terecht kunt via de servicepuntenchecker op ov-chipkaart.nl.

Compensatie bij omleiding uitzonderlijk

Als reiziger betaal je voor het aantal gereden kilometers, ook in geval van een (geplande of ongeplande) omleiding. Soms wordt een kortere en soms een langere route gereden. In het geval van lijn 55 zijn de omstandigheden uitzonderlijk en duurt de omleiding dusdanig lang dat de partijen de reiziger hiervoor bij hoge uitzondering willen compenseren.

Aanpassen ritprijs lijn 55 complex

In overleg hebben GVB en de Vervoerregio Amsterdam besloten om het kilometertarief voor bus 55 naar beneden bij te stellen. Vanaf 5 augustus 2019 is dit tot 58% van het normale tarief. Hiermee wordt het gemiddelde prijsverschil voor een heen- en terugreis met lijn 55 op saldo 0,35 euro lager ten opzichte van hun reis met lijn 51.

Met de aanpassing zijn vrijwel alle saldoreizigers (voltarief of reductietarief) voordeliger uit, tot maximaal 0,80 euro voor een heen-en terugreis. 8% van de saldoreizigers (voltarief) heeft na de verlaging van het tarief nog steeds een nadelig verschil van maximaal 0,15 euro ten opzichte van een (heen- en terugreis met oude lijn 51. Zij kunnen zich melden bij GVB Klantenservice via 0900-8011 of het contactformulier op de website.

In 2020 snellere tramverbinding

De verbouwing van de Amstelveenlijn is in volle gang. De werkzaamheden lopen door tot en met eind 2020. In het daaropvolgende jaar kunnen reizigers gebruik kunnen maken van de nieuwe, snelle tramverbinding tussen station Zuid en Amstelveen.

© GVB june 2024