Leesduur 3 minuten

Grijp je kans: ruim 2000 extra testplekken op de Noord/Zuidlijn

Sinds dinsdagmiddag 8 mei zijn er ruim 2000 extra plekken voor testritten op de Noord/Zuidlijn beschikbaar gekomen. Zo willen we belangstellenden die eerder achter het net visten de kans geven zich alsnog in te schrijven. Grijp dus nu alsnog je kans en schrijf je in!

Toen de inschrijving voor de testritten op de Noord/Zuidlijn begin april openging, waren de ruim 8000 testplekken binnen een dag gevuld. Helaas konden heel veel mensen zich hierdoor niet inschrijven voor een testrit.

Overweldigend enthousiasme

“We waren overweldigd door het enthousiasme van iedereen die mee wilde testen,” stelt testmanager Greet Burkels. “We willen daarom meer mensen in staat stellen om aan een test op de Noord/Zuidlijn deel te nemen. Mooi meegenomen is ook dat we nu weten dat sommige scenario’s, zoals het testen van verstoringen, beter getest kunnen worden met meer testreizigers.”

Testmanager Greet Burkels verwelkomd onze testreizigers op 26 april. Foto: Gé Dubbelman.

Bestaande testritten worden groter

Greet: “We hebben de extra plekken gecreëerd door meer mensen toe te laten tot al bestaande testen. Zo groeit het aantal testreizigers per test, bijvoorbeeld van honderd naar vijfhonderd. Aan de inhoud van de test verandert dit niets, maar het stelt meer mensen in staat om met ons mee te testen. Voor ons als testorganisatie betekent dit ook dat we nu opschalen. We zorgen voor meer pakketjes met eten en drinken, extra begeleiders en extra waarnemers.”

Generale repetitie

De testen zijn onderdeel van onze generale repetitie van de Noord/Zuidlijn. Hiermee bereiden we ons zo goed mogelijk voor, zodat we onze reizigers na 22 juli een zo aangenaam mogelijke reis op de Noord/Zuidlijn kunnen aanbieden.

De beschikbare testritten op de Noord/Zuidlijn

Geïnteresseerden kunnen zich via het inschrijfformulier op deze site aanmelden voor testritten op:

  • Maandag 14 mei van 19.00 tot 22.00 uur
  • Woensdag 16 mei van 09.00 tot 13.00 uur
  • Vrijdag 18 mei van 19.00 tot 22.00 uur
  • Dinsdag 22 mei van 09.00 tot 13.00 uur

Grijp je kans!

De testplekken zijn gewild, dus grijp snel je kans als je je wil inschrijven. Het inschrijfformulier geeft de mogelijkheid dat te doen voor twee testritten. Maar we vragen iedereen die zich inschrijft dat te doen voor maximaal één testrit. Zo hebben zoveel mogelijk mensen de kans om de Noord/Zuidlijn als een van de eersten te ervaren.

Blijf proberen

Houd door de grote belangstelling er rekening mee dat het inschrijfformulier tijdelijk niet beschikbaar kan zijn, blijf het dan toch proberen door de pagina te vernieuwen. Ook nu verwachten we weer dat de testplekken snel gevuld zullen zijn. Lukt het daardoor niet om je in te schrijven, dan raden we je aan om vooral het inschrijfformulier in de gaten te houden. Er komen zo nu en dan plekken vrij doordat mensen hun inschrijving annuleren.  Hopelijk verwelkomen we je snel op de Noord/Zuidlijn.

Foto: Gé Dubbelman.

© GVB june 2024