De Florakokjes nemen de cheque in ontvangst
Leesduur 2 minuten

Stichting De Florakokjes ontvangt gift van GVB

Toon de Muntenman – Amsterdammer van het Jaar – speelde een belangrijke rol in de campagne Cash van de Bus eerder dit jaar. Op de laatste dag dat je in de bus nog met geld kon betalen, steunde je Toon’s werk. Een deel van de opbrengst van die dag schenken we aan drie Amsterdamse goede doelen. Deze hebben we samen met Toon uitgezocht.

Om deze video te bekijken moet je eerst onze cookies accepteren

Accepteer onze cookies

De eerste cheque werd dinsdag 13 juni door Toon en Alexandra van Huffelen overhandigd aan Esmeralda Jongmans van stichting De Florakokjes. Elke week komen de ze samen. Zo’n 40 kinderen van 2 tot 18 jaar ondernemen activiteiten zoals sport en spel, handvaardigheid en huiswerk onder begeleiding. Aan het einde van de middag wordt gezamenlijk een gezonde maaltijd gekookt (met groente!) en gegeten.

Trambestuurders

De kinderen staan onder begeleiding van ervaren vrijwilligers uit de buurt, zoals Jessica en Lucas Grit, beiden trambestuurders bij GVB. Hun twee kids zijn ook Florakokjes. “We hebben allebei onregelmatige diensten dus kunnen goed hand en spandiensten verrichten. Ik heb een grote auto dus ik rij heel wat rond voor de Florakokjes. Dat geeft enorm veel voldoening, al die blije gezichtjes”, aldus Lucas.

Esmeralda is heel blij met de cheque. “Dit is de symbolische eerste steen voor ons nieuwe onderkomen. Sinds begin dit jaar staan we met de Stichting op straat, en mogen we hier tijdelijk in het wijkhuis verblijven. Maar we zoeken nog een definitieve plek.” Tips, vrijwilligers en giften zijn welkom!

© GVB may 2024