Leesduur 2 minuten

Maak kans op 2 kaarten voor Roze Filmdagen

Van woensdag 13 t/m zondag 24 maart wordt alweer de 27e editie van Roze Filmdagen georganiseerd en jij kan erbij zijn. We mogen 5 x 2 toegangskaarten weggeven. Meld je uiterlijk zondag 25 februari aan via deze link om kans te maken op de 2 tickets.

Roze Filmdagen is het grootste, langst lopende, breedst geprogrammeerde en meest succesvolle LHBTQ-filmfestival in de Benelux. In een wereld die bang lijkt te zijn voor diversiteit toont Roze Filmdagen een breed aanbod aan arthouse films en documentaires met een LHTBQ+ context.

Het festival is open en inclusief. Tijdens het festival worden in het Ketelhuis niet alleen films vertoond, maar is er ook ruimte voor gesprekken over cultuur en diversiteit. Het festival wordt in 2024 voor de 27e keer georganiseerd en is, na Pride Amsterdam, het grootste LHBTQ-event van Amsterdam.

Roze Filmdagen wil alle filmliefhebbers met een open blik op de wereld kennis laten maken met het rijke aanbod aan LHBTQ-films dat in de wereld wordt gemaakt, maar niet in de Nederlandse bioscopen wordt vertoond. Het festival wil deze films vertonen in een omgeving, waar iedere LHBTQ-er veilig is en zich thuis voelt. Ook wil het filmmakers uit landen waar LHBTQ-rechten nog ver weg zijn, een podium bieden.

Het festival wil Amsterdam op de kaart zetten als vrije, creatieve metropool en bijdragen aan de artistieke broedplaats die Amsterdam is. GVB is ook dit jaar mediapartner van Roze Filmdagen.

 

© GVB july 2024