3000 deelenemers zwemmen om geld op te halen
Leesduur 3 minuten

GVB geeft 5 startbewijzen weg voor de City Swim

Als vriend van de Amsterdam City Swim geeft GVB dit jaar 5 startbewijzen weg ter waarde van €110,- per stuk. Via onze nieuwsbrief stelden we onze lezers de vraag: vertel waarom jij de strijd tegen ALS wilt aangaan en maak kans op een startbewijs. Hierop kregen we 36 reacties die de betrokken jury het liefst allemaal een startbewijs had gegeven. Helaas kan dat niet en dat maakte het kiezen van de winnaars lastig, want iedereen wil voor dit goede doel zwemmen.

Dit zijn de winnaars

 • Esther The
  Wat een geweldig initiatief . Zwemmen voor een goed doel … ik doe er alles aan om het doel te steunen ook al kan ik geen borstcrawl zwemmen .. met schoolslag kom je er ook, ook al ben ik een van de laatsten.
 • Leonard Tan
  Als acupuncturist en fysiotherapeut heb ik verschillende ALS patiënten behandeld en ruim een jaar geleden een vriend/ex werkgever eraan verloren; tevens verloor ik een goede vriend aan MSA wat er wel enigszins op lijkt. Ik denk dat veel nare neurologische aandoeningen “verwant zijn aan elkaar” en daarom is veel geld en onderzoek nodig. Dit gun je niemand!
 • Colette Smulders
  Voor zo’n ingrijpende, vaak snelle aftakeling van een mens moet je in het water springen. ALS is een vreselijke ziekte, daar moet een medicijn voor worden gevonden. Als bejaarde wil ik graag een duikje wagen!
 • Ad Tiggeler
  Ik ben 65 en ben 35 jaar arts geweest en heb vele als patiënten gezien. Ik wil gewoon voor hen gaan zwemmen.
 • Lisette van Oosterwijck
  Mijn moeder is overleden in 1993 aan ALS. Toen wist niemand wat voor een ziekte het was. Zij heeft voordat zij overleed, meegedaan aan onderzoek naar ALS in het AMC. Zij wist dat het voor haar waarschijnlijk niets zou opleveren omdat als je ALS hebt je per week achteruit gaat. Nu 25 jaar na haar dood wil ik een steentje bijdragen aan het ophalen voor geld voor deze verschrikkelijke ziekte. Ik zeg altijd tegen mensen: als je ALS hebt, zit je gevangen in je eigen lichaam.

We feliciteren de winnaars en wensen ze veel succes met het ophalen van veel sponsorgeld voor het goede doel. Iedereen heel erg bedankt voor het meedoen!

Geld voor onderzoek

Samen met 3.000 andere deelnemers springen 16 medewerkers van GVB op zondag 9 september voor de derde keer in de Amsterdamse grachten tijdens de Amsterdam City Swim (ACS) 2018. Het doel is uiteraard om zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting ALS, die geld inzamelt zodat er onderzoek gedaan kan worden naar deze ziekte. Je kunt ze steunen via https://www.amsterdamcityswim.nl/doneren. Natuurlijk kun je hier ook de winnaars sponsoren.

 

 

 

 

 

 

© GVB june 2024