Leesduur Minder dan een minuut

Unieke oefening Piet Heintunnel: Meld je aan als testreiziger!

Op zondag 25 november tussen 05.00 en 09.00 uur in de ochtend wordt een calamiteitenoefening in de IJ-Tramtunnel van de Piet Heintunnel gehouden. We zoeken hiervoor 100 testreizigers dus meld je snel aan want vol = vol.

Calamiteitenoefening met gekoppelde tram

De oefening doen we samen met de Tunnelbeheerder van gemeente Amsterdam en Brandweer Amsterdam. Tijdens deze oefening controleren we onze calamiteitenprocedures met een dubbele, gekoppelde tram. Op dit moment rijdt GVB met enkele trams op lijn 26. Bedoeling is dat we begin 2020 op deze lijn gekoppeld gaan rijden, dat wil zeggen dat we gaan rijden met twee trams die aan elkaar gekoppeld zijn. Hierdoor kunnen we veel meer reizigers per rit meenemen. Nu we deze calamiteitenoefening gaan doen, kunnen we dit dus direct en efficiënt oefenen in de nieuwe toekomstige situatie.

Meld je aan als testreiziger!

We zoeken 100 vrijwilligers en uiteraard verzorgen wij voor onze testreizigers een ontbijtje op locatie. Waar je kunt opstappen staat op het aanmeldformulier.
Meld je aan als testreiziger en help ons bij deze belangrijke oefening.

Praktische informatie over de oefening

Na je aanmelding ontvang je een paar dagen vóór de oefening alle praktische informatie die je nodig hebt om mee te doen.

© GVB april 2024