Wintertaferelen bij de pont
Leesduur 2 minuten

Update extreem winterweer

Sinds zondag 7 februari kampen we met extreem winterweer in Nederland. Sneeuwstorm Darcy stelde ons als stadsvervoerder voor grote uitdagingen. De combinatie van harde wind, poedersneeuw en vrieskou zorgde ervoor dat onze wissels (ondanks dat de wisselverwarming donderdag al was aangezet) toch vast vroren. Vooral op onze trams had dit een grote impact en legde het tot onze grote spijt ons hele tramnetwerk stil. Ook onze bussen en metro’s kampten met hinder vanwege het weer. Onze veren konden wel blijven varen. Inmiddels boeken we langzaam maar zeker vooruitgang. Hieronder vind je een update. Houd onze website, www.gvb.nl, in de gaten voor de laatste actuele reisinformatie. Ook op Twitter (@GVB_actueel) vind je actuele reisinformatie.

Tram

In de nacht van maandag op dinsdag is er met man en macht gewerkt om de trambaan van lijn 5 begaanbaar te maken. Door de hele nacht continu met één tram over het traject te rijden is het gelukt om deze sneeuw- en ijsvrij te houden. We zijn dan ook verheugd dat we vanochtend konden uitrijden met lijn 5. Inmiddels rijden we ook beperkt met lijn 17. We bekijken nu welke andere lijnen we weer kunnen opstarten.

Bus

Al onze bussen zijn vanochtend uitgereden. We rijden momenteel op regelmaat. Dat wil zeggen dat we niet volgens dienstregeling rijden, maar wel zo veel rijden als veilig en verantwoord is. Onze bussen stoppen momenteel niet op de halte, maar op de rijbaan. Dit doen we om te voorkomen dat bussen na het stoppen wegslippen of niet meer kunnen wegrijden.

Metro

Op dit moment zijn er geen wisselstoringen. Afgelopen nacht zijn wij met man en macht bezig geweest om de wissels zoveel mogelijk vrij te maken. Daarnaast hebben we de metro’s afgelopen nacht in de metrotunnels gestald om de voertuigen tegen de kou te beschermen. Ook metro rijdt op regelmaat.

Veren

Onze veren varen volgens dienstregeling.

Klantenservice langer open vanwege winterweer 

Sinds gisteravond is onze Klantenservice vanwege het extreme winterweer via social media (Whatsapp en Twitter) geopend van 7.00 tot 20.00 uur in plaats van 8.30 tot 17.00 uur.

 

 

© GVB may 2024