Foto's bussen in garage
Leesduur 2 minuten

Vakbonden voeren landelijk actie:maandagochtend geen OV in Amsterdam

Vakbonden CNV, FNV, VHS, VVMC en VCP en ABGP hebben aangekondigd aanstaande maandagochtend landelijk actie te voeren voor een goed pensioen. 66 minuten is een symbolisch getal. De vakbonden willen het kabinet ertoe bewegen om de AOW-leeftijd te bevriezen op 66 jaar voor zware beroepen. Ook in Rotterdam en Den Haag wordt bij de vervoerders het werk onderbroken.

Geen bus, tram en metro

Dit betekent dat vanaf 06.00 uur het werk gedurende 66 minuten wordt neergelegd. Daarna wordt de dienstregeling opgestart. Reizigers moeten er rekening mee houden dat het (bijvoorbeeld in Noord) om technische redenen tot een uur kan duren voordat de eerste metro uitrijdt en het station geopend wordt. Ook de trams moeten gefaseerd uitrijden en daarom kan het een uur tot anderhalf uur duren voordat we volgens dienstregeling rijden.

Veren

De veerponten over het IJ en het Noordzeekanaal varen wel.

Houd GVB-kanalen in de gaten voor informatie

Komende dagen informeert GVB reizigers zo goed mogelijk over de gevolgen van de actie. Onder meer via de website GVB.nl, twitter en omroepberichten op stations. GVB raadt reizigers aan ook de websites van regionale vervoerders vooraf te raadplegen. Zo stranden zij niet op een overstapstation waar actie wordt gevoerd en dus geen verder vervoer is. Regionale vervoerders communiceren zelf over eventuele werkonderbreking en de gevolgen daarvan.

Nachtbussen en Schiphollijn

Ritten van nachtbussen die eindigen rond of na 06.00 uur vervallen. Dagvervoer van vóór 06.00 uur, zoals Schipholshuttles 245/246/247 rijdt niet.

© GVB april 2024