Leesduur 3 minuten

Van Woustraat 3 weken eerder open

Sinds 29 april vervangen we de trambaan in het zuidelijke deel van de Van Woustraat en het noordelijke gedeelte van de Rijnstraat. Hoewel het hele werk pas over enkele weken gereed is, heeft projectleider Peter de Vos met zijn team hard gewerkt om de Van Woustraat al eerder open te stellen. En dat is gelukt.

Van Woustraat drie weken eerder open

De trambaan in de Van Woustraat is al vernieuwd. Op vrijdag 24 mei aan het einde van de middag verwijderen we de hekken tot en met Van Woustraat huisnummer 233 en 234. Dit is drie weken eerder dan verwacht. Peter: “We hebben met extra capaciteit gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Daarnaast werkte het weer mee. Wanneer het regent loop je al snel vertraging op bij bijvoorbeeld las- en asfalteringswerkzaamheden. Maar de afgelopen weken hebben we amper regen gezien.”

De parkeervakken op de Van Woustraat zijn vanaf vrijdag einde van de middag weer beschikbaar. Verder kan verkeer de normale route volgen tot en met huisnummer 233 en 234. Vanaf dat punt zal het verkeer nog tijdelijk om moeten keren. Peter: “De ondernemers in de straat zullen vooral blij zijn met dit nieuws.”

Laatste loodjes Rijnstraat

In de Rijnstraat wordt nog hard gewerkt aan de vernieuwing van de trambaan. Peter: “Het zijn de laatste loodjes. Het nieuwe tramspoor ligt erin en we zijn nu druk met het afstellen, vastboren, lassen en slijpen van het spoor. We zetten de spoorstaven aan elkaar door ze te lassen. Vervolgens slijpen we het spoor vlak, zodat de aansluiting goed is en de tram er straks comfortabel overheen rijdt. ”

Het las- en slijpwerk wordt in de nacht uitgevoerd en kan geluidsoverlast veroorzaken als er bij mensen voor de deur gewerkt wordt. Peter: “Dit werk kan helaas niet gecombineerd worden met de werkzaamheden die we overdag uitvoeren. Op onze site gvb.nl/1134 staat een planning in welke nachten we waar aan het werk zijn.”

Voetgangersbruggen groot succes

Er wordt ruim een kilometer spoor vervangen en hiervoor is tot vrijdagmiddag nog 600 meter straat afgezet. Peter: “Voor bewoners, ondernemers en passanten hebben we vanaf het begin drie voetgangersbruggen (of ook wel voetgangersdoorsteken) ingezet. Hiermee hielden we de straat bereikbaar.”De bruggen zijn een groot succes, want er wordt veel gebruik van gemaakt. “Vooral de doorsteek bij de Jozef Israëlskade wordt veel gebruikt. Deze doorsteek blijft tot het einde van het werk beschikbaar om zo de veiligheid na het openen van de Van Woustraat te kunnen waarborgen.”

Voetgangersbrug Jozef Israëlskade

Let op: vanaf vrijdagmiddag 24 mei vervalt de doorsteek in de Van Woustraat vanwege de openstelling.

Meer informatie

Sinds 1 mei is er elke woensdagochtend op de kruising van 09.00 tot 10.00 uur een inloopspreekuur in de GVB-keet (ter hoogte van de J. Israëlskade). Voor overige vragen kan men contact opnemen met de klantenservice van GVB. Kijk voor meer informatie op gvb.nl/1134 en houd deze website in de gaten voor updates!

Tip: Wil je nog meer weten over de diverse werkzaamheden van onze afdeling Rail Services? GVB Rail Services doet mee aan de Dag van de Bouw 2019. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de railinfrastructuur en opent haar deuren op zaterdag 15 juni tussen 10.00 en 15.00 uur voor het publiek.

 

© GVB may 2024