Een van onze bestickerde 'Nieuwe tijden' trams. Foto: Gé Dubbelman
Leesduur 2 minuten

Welkom terug vakantiegangers! Nieuwe tijden zijn aangebroken

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, het Amsterdamse OV is sinds 22 juli flink veranderd. Toch willen we zorgen dat ook na de vakantie echt iedereen op de hoogte is. Dus, vanaf volgende week richten we ons op de vakantiegangers.

Sinds 22 juli rijdt de helft van de trams en bussen anders en kan je reizen met de Noord/Zuidlijn. Omdat deze grote veranderingen in het Amsterdamse OV midden in de vakantie vielen, is er een groep reizigers die wijzigingen in de dienstregeling misschien heeft gemist. Daarom starten we vanaf dinsdag 28 augustus met de laatste fase van de “Nieuwe tijden” campagne.

Posters in alle trams, bussen en metro’s

Als je deze zomer hier was of al veel met het OV reist, dan weet je je weg vast te vinden. Maar begint je school bijna, of ben je net terug van vakantie? Dan willen we je er graag op attenderen dat er best wat veranderd is in het Amsterdamse OV. Daarom zie je vanaf dinsdag 28 augustus posters in de driehonderd abri’s in de stad en posters in al onze voertuigen. We verwelkomen je terug en we raden je aan om nog voor je eerste werk- of schooldag je reis te checken. Natuurlijk staan ook onze Klantenservice en medewerkers van Service & Tickets voor je klaar. Medewerkers van Service & Tickets zijn bovendien extra aanwezig op tal van knooppunten in de stad om alle reizigers op weg te helpen. Zo raakt iedereen snel gewend.

Reizigers worden geholpen bij de mobiele servicebalie op station Noord. Foto: Gé Dubbelman.

Tot 9 september

De campagne is ook te zien op Facebook en online op verschillende sites. Op de digitale schermen in metrostations en met dagelijkse advertenties in dagblad Metro vragen we ook aandacht voor de veranderingen in dienstregeling. Dit doen we nog tot 9 september. Tot die tijd rijden we ook nog met onze bestickerde trams en bussen door de stad.

Plan makkelijk je eigen reis

Wil je opzoeken hoe jouw reis met de nieuwe dienstregeling verloopt? Kijk op onze site gvb.nl/nieuwetijden. Hier vind je overzichten van alle wijzigingen. Je reis plannen kan makkelijk met 9292 of de GVB app. Wil je helemaal goed voorbereid zijn dan kan je in de GVB app een Seintje instellen en krijg je op je telefoon een melding als jouw vaste lijn anders rijdt of vertraging heeft.

© GVB june 2024