Eerste pinbetaling in de bus verricht door Burgemeester Van der Laan
Leesduur 2 minuten

Burgemeester Van der Laan pint voor het eerst in de bus

Het afgelopen jaar is GVB te vaak opgeschrikt door een busoverval. De afgelopen anderhalf jaar zijn bestuurders negen keer bedreigd met een wapen. Voor ons was de maat vol na de zoveelste overval in Amsterdam-Noord afgelopen winter. Door betalingen met pin, contactloos en creditcard mogelijk te maken aan boord van bus, en volgend jaar ook tram, wil GVB contant geld op termijn gaan weren uit het OV. Dat is veiliger voor bestuurders en sneller voor reizigers.

Eerste pinbetaling op de bus

Op donderdag 29 september 2016 ging het pinnen op de bus officieel van start op buslijn 33 in Amsterdam-Noord. Burgemeester Van der Laan verrichtte symbolisch de eerste pintransactie en gaf daarmee het startsein aan de invoering van pinapparaten op alle andere buslijnen de komende maanden.

Alle bussen

Eind 2016 zullen alle 200 bussen van GVB zijn uitgerust met de pinapparaten en het achterliggende kassasysteem. Volgend jaar zullen ook de circa 200 trams worden voorzien van pinapparatuur. Onder andere SBS Hart van Nederland, AT5 Nieuws, De Telegraaf, ANP, NRC Handelsblad en dagblad Metro deden verslag van de ‘kick off’ in Garage Noord van GVB.

Links

 

© GVB june 2024