Handhavers op het Amstelstation
Leesduur 2 minuten

Grote handhavingsactie op Amstelstation

Op en rond het Amstelstation vond donderdagmiddag en -avond een grootschalige en gezamenlijke actie plaats met handhavers van GVB, de gemeente Amsterdam en NS, samen met de politie. Overlastplegers werden aangepakt en reizigers zijn gecontroleerd op geldige vervoersbewijzen.

Geen excuus meer

Jordy Harte, manager Service en Veiligheid bij GVB: “Gezamenlijke acties met onze ketenpartners zijn zichtbaar en effectief. Onze reizigers vinden het prettig om ons te zien. Een enkeling daargelaten, en het laat zich raden waarom. In- en uitchecken in het OV is normaal gedrag. Reizen zonder te betalen is dat niet. Het is tegenwoordig echt supersimpel om in en uit te checken. Het kan gewoon met je betaalpas. Dus geen excuus meer!”

Veiliger

“Ieder van ons zet zich dagelijks in op en rond de Amsterdamse stations, maar in de komende maanden gaan we vaker gezamenlijke acties organiseren”, vertelt Anil, aanvoerder bij Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte (THOR) van gemeente Amsterdam. “Hierdoor zijn we nog zichtbaarder voor de reizigers. Dat is belangrijk zodat mensen die zich niet aan de regels houden, weten dat wij er zijn. En dat mensen die zich wel netjes aan de regels houden, zien dat we overlastgevers aanpakken. Het uiteindelijke doel van deze gezamenlijke acties is het vergroten van het veiligheidsgevoel van reizigers.”

© GVB june 2024